Včeraj so prijeli 43 migrantov

Fotografija je simbolična.

Na območju Bele krajine so jih prijeli 20, v Novem mestu eno, na območju Brežic pa 15. Še 7 so jih prijeli v Središču ob Dravi.

S PU Novo mesto so sporočili, da so njihovi policisti včeraj izsledili in prijeli 36 migrantov, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

V Dobličah, Vukovcih (občina Črnomelj) in Krmačini (občina Metlika) so jih prijeli 20, Sirijko pa so prijeli v Novem mestu.

Prijeti v Beli krajini so se izrekli za državljane Iraka (7), Afganistana (6), Tunizije (4), Alžirije (1) in Sirije (1).

Brežiški policisti pa so včeraj v Župelevcu ustavili kombi, v katerem je 23-letni državljan Hrvaške prevažal 15 migrantov, ki so pred tem nezakonito prestopili mejo. Šlo je za 9 Turkov in 6 Iračanov.

S PU Novo mesto poročajo, da postopki s prijetimi še niso zaključeni, zato se še ne ve njihova nadaljnja pot: ali jih bodo vrnili na hrvaško stran ali pa jih bodo odpeljali v azilni dom.

S PU Maribor danes poročajo o 7 prijetih migrantov, ki so v Slovenijo vstopili v Središču ob Dravi. To je tudi nova pot, ki se je začela pojavljati pri prehodih migrantov v Slovenijo. Vseh sedem je zaprosilo za azil, odpeljali so jih v azilni dom.

S PU Koper in PU Ljubljana o prijetih danes ne poročajo.

C. R.

novo staro popularno
Janez

Vsem tem muslimanskim migrantom, bi bilo potrebno dati v roke kramp in lopato. Ti musliči nimajo nobenih delovnih navad, navajeni so samo na lagodno življenje in DŽIHAD. NOBEDEN OD TEH se ne bo integriral, samo probleme bomo imeli z njimi in strošek. Se že dražijo cene zaradi njih? Večja cena za oskrbo ostarelih, večja cena vrtcev, dvig starostne meje za v upokojitev na 67 let. To vse je samo začetek propada SLOVENIJE, ker delovnemu Slovenskemu državljanu, je potrebno vse obvdačiti, vzeti bonitete kolikor jih še malo ima in dati migrantom vse na pladnju. Resnica je takšna, da bo Slovenija postala… Preberite več »