Črnomelj: Kandidatka za ravnateljico znana, na potezi je ministrica

Šolsko tekmovanje (vir: Srednja šola Črnomelj)

Po neuradnih podatkih je Svet Srednje šole Črnomelj na včerajšnji seji med tremi prijavljenimi kot kandidatko za ravnateljico izbral Elizabeto Prus in s tem uresničil našo včerajšnjo napoved.

Vendar pa mora Svet zavoda zdaj Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport posredovati obrazložen predlog za imenovanje, k temu bo nato mnenje podala še ministrica dr. Maja Makovec Brenčič. To pomeni, da je včerajšnja izbira le ena izmed vmesnih stopenj pri imenovanju novega ravnatelja. Zdajšnji ravnateljici Elizabeti Prus mandat poteče 6. maja 2018.

Kako se bo ministrica odločila in kakšno mnenje bo dala, je vprašanje, nedvomno pa bo morala upoštevati tudi podatke, ki za to šolo niso najbolj vzpodbudni. Včasih je bilo na šoli več kot 500 dijakov, danes jih je le 274, izobražujejo pa se v treh programih: gimnazijskem, za strojnega tehnika in oblikovalca kovin – orodjarja.

Elizabeta Prus je na okrogli mizi o pomenu edine belokranjske srednje šole, ki je bila februarja letos, dejala, da je črnomaljska srednja šola v senci Šolskega centra Novo mesto. Med udeleženci in tudi sicer v Beli krajini pa je zaznati precej nezadovoljstva z delovanjem te srednje šole. Poznavalci razmer namreč navajajo, da morajo dati širši spekter znanj, ki jih potrebuje gospodarstvo, šolo pa je treba narediti privlačno ne le za šolarje iz Bele krajine, ampak tudi izven nje, kakor je to poročal Dolenjski list (okrogla miza).

Dodajmo, da po nekaterih neuradnih podatkih na ministrstvu z delom zdajšnje ravnateljice niso najbolj zadovoljni, zato izid o izbiri ni najbolj gotov.

C. R.

novo staro popularno
Martin

Škarje in platno imate v rokah. Ukrepajte in se uprite, če ne ste si sami krivi, dragi učitelji in profesorji. Tudi vi ste odgovorni za takšno stanje – ker molčite in sklanjate glave.

Rok

Za spremembe je potrebno imeti jajca! Se strinjam. Najlažje se je klanjati in lesti nadrejenim globoko v rit, komentirati za hrbtom, skrbeti le zase in ne za blagor skupnosti! Glasni itak vedno nastradajo!

Zala

Kako lahko to prenašate? Sami izobraženi in pametni ljudje ste. Napišite pismo in ga pošljite ministrici.

MICI

Naš državni sistem žal ministrici ne daje dovolj pooblastil, da bi lahko izničila sklep Sveta zavoda. Žalostno, a interesi belokranjske elite so zopet zmagali.

ERIKA

To bi morali videti! Na svetu staršev sploh ni bilo mogoče izraziti svojega mnenja. Prus, Prus, Prus…. Pa saj je baje 100% uspešna!!! Kateri ravnatelj šole v propadanju pa si realno zasluži 100% uspešnost? Bodite no resni! Izvrstna manipulacija! Nihče si ne upa naglas povedati nič proti ravnateljici, saj vsi vemo, da bodo naše besede prišle do nje še predenj bo seje konec. In kdo bo potem nastradal si lahko le mislite!

BREZIMENA

Se strinjam. Tudi sama sem bila prisotna na tej seji. Boljše je biti tiho in kimati. Najprej se ravnateljica baha s svojimi uspehi in delom, se dobrika staršem, potem pa v okviru iste seje nastopi kot kandidatka. Drugi dve kandidatki sta bili veliko bolj srčni, z zgledno predstavljenim programom, a nista imeli enakovrednih možnosti! Vsak, ki nastopi na novo delovno mesto potrebuje nekaj časa, da se vključi v sistem! Verjamem, da bi ga katerakoli od njiju opravljala boljše od Prusove! Izgubila je program ekonomski tehnik, za novega se do volitev ni zanimala, skregala je kolektiv učiteljev, šola stagnira, vpis upada,… Preberite več »

nakovalo

če vemo ,da celo zaradi svojih populističnih potez tudi rekreativce preganja iz športne dvorane .

JOŽE

Je res. Preskušeno!

TADEJ

In potem se sprašujejo zakaj Metličani bojkotiramo vpis v Črnomaljsko SŠ. Kot da že nimamo dovolj svojega sranja v Metliki!

DUŠKA

Baje je Prusova napovedovala močno zmago (10:3:0), pa temu ni bilo tako. Če za njo ne bi stala politika (pogosta tema v Beli krajini zadnje čase) in bi bilo po volji pravice, bi se od svojega stolčka morala posloviti. Tako pa adijo…. SŠ Črnomelj, se mi že smilijo tisti, ki so si upali naglas povedati svoje mnenje!

NODI

Če želiš spremembe, moraš sam postati ta sprememba. Če se pa bojiš lastne sence, pa res ne mores nič spremeniti..

plavec

Posojilo ponuja med resno hitro zlasti v 48 ur ([email protected])

zdravo
Mi smo združenje vlagateljev; Smo dajo na razpolago vsi iz posojila, najdaljši rok odplačila je 15 let, letna obrestna mera je 3 %. Kredit dodeli kdor zasluži določen mesečni dohodek. Imajo kapital za posojil za kratkoročno in dolgoročno od 2000 evrov 10,000,000 evro za vse ljudi, ki so resne, pošteno in dobro morale, za več informacij o posojilu ponudbo, nam pišite na ta mail: [email protected]
WhatsApp: + 33789770894

plavec

Financiranje denarja 7.000 € a 100,000,000 € v 24 ali 48 ur za novo leto 2018 e-mail: [email protected] ??
WhatsApp: +33789770894

plavec

Nudimo posojilo od 1.000.000 €
Nudimo posojilo zaposlenim, nezaposlenim, upokojencem in študentom. Ugodne obrestne mere in odplacevanje po meri ter dogovoru. Kontaktirajte : [email protected]
WhatsApp: +33789770894

plavec

Nudimo posojilo od 1.000.000 €([email protected])

Nudimo posojilo od 1.000.000 €
Nudimo posojilo zaposlenim, nezaposlenim, upokojencem in študentom. Ugodne obrestne mere in odplacevanje po meri ter dogovoru. Kontaktirajte : [email protected]
WhatsApp: +33789770894