Prejeli smo: Dosežki in presežki Tarče nacionalne RTVSLO

(vir: arhiv)

Potem, ko se jim ni potrebno več ukvarjati s poštevanko – vsak dan so nam v avdio in video tehniki sporočali, koliko časa je STA brez dnine, brez dnevnega plačila torej –  čeravno v naši deželi prejemamo mesečna izplačila plač –  za kar je bila po njihovih zagotovilih kriva vlada, se več ukvarjajo z raziskovalno-zameglevalnim novinarstvom.

Mimogrede: ko je STA dobila novega direktorja je problem neplačevanja agencije odpadel, kot » knof od gat« kot pravimo v žargonu, a da bi bil samo odstopljeni direktor kaj kriv, to pač ne. Veselinovič pač ni Žalostinovič.

Ondan pa smo v Slovenski kroniki videli škodo, ki jo delajo divji prašiči kmetom na primorskih hribovitih travnikih in pašnikih, saj so razriti in koreninice trav požrte na velikih površinah, tako da bodo kmetje ostali brez sena in paše za svoje črede.

Če zvesto sledimo Tarči, oddaji novinarke, glavne komentatorke/voditeljice Erike Žnidaršič – tak je naziv njenega delovnega mesta z nekaj manj kot 4 jurčki bruto plače brez delovne dobe – lahko – če se bodo v tej oddaji odločili za obravnavo te za kmete škodljive problematike – pričakujemo, da bo v svoji oddaji mrcvarila te škodljivce.

Ne bodite torej začudeni, če bo voditeljica Erika v studiu gostila divje prašiče.

Kako bo to izvedla ali izvajala, mi ni niti približno jasno, toda, ko se je ta teden iz novinarke in glavne komentatorke prelevila v zasliševalko, tožilko in malodane sodnico, ko je spraševala in dokazovala škodljivo ravnanje nekdanjega mariborskega župana Franceta Kanglerja, se mi je to zdelo edino razumno.

Tako nekdanjega mariborskega in v oddaji omenjenega sedanjega ljubljanskega župana ob vseh navedenih dejstvih ne moremo jemati drugače kot dva škodljivca. Naj torej v njeni oddaji pričakujemo tudi divje svinje?

Dejali boste, da so za škodljivo preštevilno populacijo divjih prašičev krivi lovci in nemara naravovarstveniki, ki ne dovolijo odstrela in v tem vam moram dati prav, toda šele potem, ko bo voditeljica Tarče doumela, da sta lahko Franc Kangler in Zoran Janković škodljiva, nikakor pa ne odgovorna za povzročeno škodo, ampak pravosodje, ki je pri nas povsem zatajilo, saj tožbe padajo po tekočem traku ali zastarajo.

Edino smiselno bi bilo torej, če bi glavna komentatorka Erika Žnidaršič ves svoj gnev izlila na povzročitelje, ki pa nista omenjana gospoda – ki sta nedolžna dokler jima krivda pred sodiščem ni dokazana – ampak naše pravosodje, ki sloni na trajnih mandatih, na dveh tekoče berljivih besedah, kot sta »vladavina prava«, sicer je pa edina korist od njih, da je zaposlenih kup pravnikov, ker bi bili sicer brez dela in dodaten strošek.

A tega, da bi nacionalna tv hiša in predvsem Erika Žnidaršič v vlogi raziskovalne, točneje zameglevalne novinarke zgolj s prstom pokazala na pravega krivca, ne bomo dočakali, saj potem ne bi mogla kvasiti neumnosti v stilu 600 intenzivnih postelj v bolnici Franja. Malo pa le mora paziti na svoj jezik.

Jožef Praprotnik, Jesenice