Škandal brez primere: Razkrinkana Tanja Fajon

Tako je na eni od sej Evropskega parlamenta v 44 sekundah popljuvala Slovenijo, zdaj igro nadaljuje. (vir: Zajem zaslona)

Evropska poslanka Romana Tomc je danes dokumentirano razkrila, kako globoko je Tanja Fajon, predsednica stranke SD, vpletena v blatenje Slovenije in izvoz laži v Evropsko unijo.

Fajonova se je namreč ujela v neposredno urejanje evropskih dokumentov o Sloveniji. Zdaj tudi vemo, kdo te evropskim socialistom pripravlja in popravlja.

Tomčeva je objavila dokaz, da je Fajonova vpletena v pripravo poročila delegacije Odbora Evropskega parlamenta za državljanske svoboščine (DRFMG), ki ga vodi liberalna nizozemska poslanka Sophie in t’ Veld.

Še huje pa je, da je Fajonova v teh dneh ponovno delila “svojo blazno zaskrbljenost”, omenjala izsledke poročila in posredno namigovala, da je treba Sloveniji odvzeti evropska sredstva. Zato je to škandal brez primere!

Spomnimo. Delegacija pod vodstvo Veldove je oktobra obiskala Slovenijo, članica je bila tudi Romana Tomc. Včeraj pa je po medijih zaokrožilo, da je odbor sprejel poročilo o domnevni veliki zaskrbljenosti delegacije zaradi ozračja sovražnosti v Sloveniji.

Romana Tomc je ob tem zapisala, da poročilo ni verodostojno, vsebino poročila bi morali potrditi vsi člani komisije. Sama pa dokumenta ni niti videla, kaj šele, da bi ga potrdila. “Pripravljalo se je za zaprtimi vrati, očitno z nameni diskretizacije Vlade RS,” je Tomčeva zapisala včeraj.

Danes pa je Romana Tomc še razkrila: “Očitno je Tanja Fajon, čeprav ni bila članica misije DRFMG, vpletena v pripravo poročila, Njen asistent je na dokumentu pustil sledi. Že dolgo je jasno, da ima ta zgodba izvor v Sloveniji in da sploh ne gre za ugotavljanje dejanskega stanja, ampak za napad na Vlado RS.”

Asistent, ki je v dokumentu pustil sled in prek katerega je Fajonova vpletena v pripravo poročila, je Jure Tanko, ki skupaj s svojim partnerjem španskih korenin Pablom Lourençom Quatrom živi v modernem lastniškem duplex stanovanju, ki si ga ne morejo privoščiti niti evropski poslanci. (vir)

C. R.