Prejeli smo: “Ena največjih blamaž pravosodnega sistema”

(vir: arhiv)

“Ena največjih blamaž pravosodnega sistema” … je zaključila uvodne besede Erika Žnidaršič v Tarči 30. junija 2022, ko je ponovno odprla dosje Kangler.

Za oddajo, ki se propagira kot odmevna, udarna, raziskovalna, načelna, do vseh enaka in za njeno voditeljico Eriko bi mimogrede lahko dejal, da je največji dosežek slovenskih medijev, pa da je ona neprecenljiva vrednota, tako kot ona v Tarči mirne duše razglasi, da je dosje Kangler ena največjih blamaž našega pravosodja.

Na tem mestu pa ne bom o Kanglerju, ki ga je Erika vzela dvakrat v precep, podobno kot Počivavška, pač pa bi vas spomnil na »balkanskega bojevnika«, na »bančno luknjo«, na ves tranzicijski kriminal in stotisoče odpuščenih delavcev, nemara še na izjavo dr. Jožeta Mencingerja, ki je dejal: »Če bi bil sam direktor družbenega podjetja, bi ga poskusil oškodovati.«

Če omenimo še operacijske mize, žilne opornice in druge nabave v zdravstvu, pa deložacije za dobrih sto evrov ter rušitev črne gradnje, ki jo je zgradila država sama, račun pa poslala najemniku, potem dosje K ali P zbledita do neprepoznavnosti.

In čemu Erika Žnidaršič in njena Tarča, kot odmevna, udarna, načelna, do vseh enaka namesto dosjeja Kangler – ki je preteklost, ki je najbrž padel zaradi pomanjkljivih dokazov – ne odpreta zdaj najbolj aktualne teme dražitve elektrike, saj nismo slišali za dražitev atomskih energentov, pa v zvezi z njo o milijonskih nagradah uprave GEN-I.

Se bo Erika nanj spravila, ko bo s svojo vlado štrbunknil? Kanglerja in Počivavška so v Tarči obravnavali prej in zdaj, Goloba pa ne bodo, ker je tista reklama za oddajo Tarča o odmevnosti, načelnosti itd. stvar leporečja in je Erika poštenjakarica zgolj za ene, podobno kot so socialdemokrati socialni do sebe, za delavstvo jim je pa figo mar, saj ne dovolijo, da bi razgalili našo »vladavino prava«, niso za to, da bi čistili pravosodje, ki naj ostane avtonomno, nedotakljivo, samostojno (s trajnim mandatom sodnikov) ne glede na njihove rezultate. In delavstvo naj mirno pozabi na ves tranzicijski gospodarski kriminal, čeravno je šlo za rop stoletja, saj so se okoristili njihovi iz globoke države.

Če je dosje Kangler, kot ga imenujejo v Tarči, ena največjih blamaž pravosodnega sistema, je voditeljica Erika Ž. – ki je bolj kot je znana po načelnosti, znana po pretiravanju – ena največjih medijskih izgub. Za lepim obrazom se malokrat skrivajo poštenje, etika, načelnost …

Jožef Praprotnik, Jesenice