Goriva se bodo podražila, Golobova vlada državljane pustila na cedilu

(vir: arhiv)

Vlada bo s torkom sprostila marže in cene goriv. Nov režim bo v veljavo stopil 21. junija. Prvi ukrep proti draginji Golobove vlade bo podražitev goriv.

V Sloveniji je trenutno cena za liter neosvinčenega 95-oktanskega bencina 1,56 evra, na Hrvaškem je danes 1,79 evra (v torek bo lahko že višja).

Z vidika cen goriv današnja odločitev vlade namreč pomeni, da bi se cene glede na včerajšnje stanje lahko primerjale tistim na Hrvaškem izven avtocest.

Cena dizelskega goriva je v Sloveniji trenutno 1,668 evra za liter, na Hrvaškem 1,73 evra.

Več podatkov zaenkrat ni znanih, dejstvo pa je, da je vlada Roberta Goloba državljane v draginji pustila na cedilu, kakorkoli “njegovi” mediji poročajo drugače.

Spomnimo. Robert Golob je na eni od televizij glede dohodninskega davka dejal nekako tako, da on ne potrebuje več denarja, ker bi ga zapravil za neumnosti.

Hkrati smo že danes poročali, da si bo Golob, kot nekdanji direktor GEN-I, za 10 mesecev lanske funkcije izplačal skoraj 2 milijona evrov “nagrade”. (vir) Včeraj smo tudi poročali, da se je kurilno olje podražilo za neverjetnih 66 odstotkov – Nove cene kurilnega olja 

Spomnimo še, da je vlada Janeza Janše 10. maja sprejela sklep, po katerem naj bi bile cene najbolje prodajanega bencina in dizelskega goriva znotraj države regulirane (omejene in nespremenjene) do vključno 10. avgusta.

No, to je Golobova vlada danes spremenila. Spremembe bodo že z 21. junijem, to je v torek.

Dodajmo še, da je Poslanska skupina SDS že sredi maja predlagala nižjo stopnjo davka na dodano vrednost (namesto 22 naj bi bilo to le 5 %). Več o tem lahko preberete na povezavi: V SDS že pred mesecem predlagali nižji davek za energente

Vir: Cene goriv po Evropi | AMZS

M. D.