petek, 24 maja, 2024
Doma Slovenija Šok: Doma čakal z ženo in dojenčkom, da je okužen, izvedel iz...

Šok: Doma čakal z ženo in dojenčkom, da je okužen, izvedel iz medijev

Odgovorni, z leve (za prevajalko v znakovni jezik): državna sekretarka Simona Repar Bornšek, minister Aleš Šabeder, direktorica NIJZ Nina Pirnat in predstojnica ljubljanske infekcijske klinike Tatjana Lejko Zupanc. (vir: zajem zaslona)

“Udeleženci, ki so bili testirani ponoči, njih pravzaprav niso želeli testirati. Tak je bil drugi potrjeni primer. Vztrajali so, da bodo poklicali medije. Šele po njihovem teženju so jih testirali in šele na osnovi tega je bil potrjen drugi primer,” je za Pop TV povedal okuženi s koronavirusom v Sloveniji, Rok Borštnik.

Borštnik je bil eden od tistih, ki so s prvopotrjenim z okužbo koronavirusa v Sloveniji potovali po Maroku, nato je bil potrjen kot tretje okuženi. Za to, da je okužen, pa je prej izvedel iz medijev kot od pristojnih.

“Naslednji šok pa je prišel pred kratkim, ko sem prej iz medijev izvedel, da je potrjen tretji primer – medije so poklicali, preden so poklicali mene in mi to sporočili,” je v telefonskem klicu na Pop TV povedal ogorčeni Rok Borštnik, ki je skupaj s prvopotrjenim potoval po Maroku.

Borštnik je po poročanju komercialne televije še dejal, da ga do trenutka, ko je klical na televizijo, o poti v kombiju z letališča s prvookuženim pristojni sploh niso ničesar vprašali. Borštnik je bil doma, s soprogo in trimesečnim dojenčkom, televiziji pa se je oglasil, preden so ga z reševalnim vozilom prepeljali na infekcijsko kliniko.

Tretje okuženemu Borštniku so po poročaju komercialne televizije še dejali, naj na infekcijsko kliniko pride kar sam, kar pa se mu je zdelo preveč tvegano, saj bi lahko koga okužil.

Ob tem dodajmo, da je prvi potrjeni za okužbo s koronavirusom v Sloveniji v čakalnici Zdravstvenega doma Vič – Ljubljana na osebno zdravnico čakal najmanj eno uro. V tem zdravstvenem domu je (ironično) zdravnica tudi državna sekretarka Simora Repar Bornšek.

C. R.