V zadnjih dneh prijeli 159 migrantov in tri tihotapce

Fotografija je simbolična. (vir: Twitter)

Od ponedeljka do četrtka so slovenski policisti prijeli 159 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Hkrati so prijeli še 3 tihotapce, ki so jih prevažali preko Slovenije. Glede na državljanstvo je opazen porast Turkov.

Je to zatišje pred viharjem ali napoved umiritve? To je zdaj vprašanje.

PU Novo mesto: Prijeli 50 migrantov in tihotapca

 • Ponedeljek: Prijeli so 12 migrantov (državljane Bangladeša, Kosova, Pakistana in Turčije). Prijeli so jih v Slovenski vasi in v Trnovcu (Občina Metlika).
 • Torek: Dan za Semič – Prijeli 20 migrantov in tihotapca, 21-letnega državljana Bosne: Prijeli so jih okoli 23.30 v okolici Semiča, v vozilu volkswagen bora bosanskih registrskih  oznak. Vsi so bili iz Bangladeša, dva sta se vozila v prtljažniku. Voznika so pridržali.

Na Rožancu, v Ručetni vasi, Gornjih Lazah in v Semiču so dodatno prijeli še 14 migrantov (10 Pakistancev in 4 Alžirce).

 • Sreda: Na območju Črnomlja so prijeli 2 migranta.
 • Četrtek: Na Tanči Gori (Občina Črnomelj) so prijeli Pakistanca, na Vrčicah na Semičem pa državljana Bangladeša.

PU Ljubljana: Prijeli 34 migrantov

 • Ponedeljek: V Starem Logu (Občina Kočevje) in v Ljubljani so prijeli 11 migrantov (Alžircev, Pakistancev in Maročanov).
 • Torek: Na območju Livolda, Sodražice, Škofljice in Ljubljane so prijeli 11 migrantov (Pakistancev, Maročanov in Alžircev).
 • Sreda: V Padovi pri Osilnici, na Mali gori in v Ljubljani so prijeli 8 migrantov (Afganistancev,  Pakistancev,  Alžircev, Indijcev in Maročanov).
 • Četrtek: Na območju Ljubljane so prijeli 4 migrante (Pakistance in Irance).

PU Koper: Prijeli 75 migrantov in 2 tihotapca

 • Ponedeljek: Prijeli so 13 migrantov, od tega 9 na območju Kopra in 4 na območju Ilirske Bistrice. Šlo je za Iračane, Irance, Afganistance in Alžirce.
 • Torek: Prijeli so 7 migrantov (na območju Kopra in Kozine). Šlo je za Pakistance in Afganistanca. Vsi so zaprosili za azil.
 • Sreda: Prijeli so 30 migrantov, od tega 21 na območju Ilirske Bistrice, preostale na Kozini in v Kopru. Pet prijetih je zaprosilo za azil.

V sredo zvečer je od Divače proti Sežani bežal avtomobil s koprskimi reg. oznakami. Vozil ga je 37-letni Srb, v avtu je bilo 5 Afganistancev.

V sredo prijeti so se izrekli za Turke (kar 17), Afganistance (6), Pakistance (3), preostali pa za Kosovarje, Iračane in Sirijce.

 • Četrtek: Prijeli so 16 migrantov, od tega 9 na območju Kopra in 7 na območju Ilirske Bistrice.

Sinoči so nato v Galantičih ustavili osebni avto Citroen C5, v katerem je bilo 5 oseb, in sicer voznik, državljan Kosova, in 4 državljani Albanije. Vozniku, ki začasno prebiva v Veliki Britaniji, sledi kazenska ovadba.

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih v zadnjih 72 urah niso poročali.

Prijeti v Brusnicah. (vir: FB)

Na družbenih omrežjih so bile v teh dneh objavljene fotografije o prijetih migrantih v Brusnicah pri Novem mestu. Na naše poizvedovanje pri PU Novo mesto so nam odgovorili, da je šlo v tem primeru za slovenske državljane.

C. R.

novo staro popularno
zaskrbljen

in to je za Pokljukarja obvladovanje situacije na terenu.