Karateisti v Novo mesto spet z evropskimi medaljami

ETKF Evropsko prvenstvo, ekipa

Pretekli konec tedna je v Skopju, v Severni Makedoniji, potekalo ETKF evropsko prvenstvo v karateju in ETKF evropski pokal za otroke, ki so se ga udeležili tudi tekmovalci Karate kluba Novo mesto in Karate kluba Črnomelj, pod vodstvom trenerja Franja Horna.

V zelo močni mednarodni konkurenci najboljših evropskih karateistov, so tekmovalci spet posegli po izjemnih mednarodnih športnih rezultatih, saj so osvojili kar 5 medalj, od tega 2 zlati in 3 srebrne.

Na evropskem pokalu za otroke, je v soboto kar dvakrat zaigrala slovenska himna. Na najvišjo stopničko je v kategoriji dečkov 6-7 let stopil šestletni Samuel Horn, ki je v treh krogih z oceno 5:0 suvereno premagal vse svoje nasprotnike in zasluženo osvojil 1. mesto.

Prav tako v soboto je v kategoriji dečkov 10-11 let Jakob Krašna pometel s konkurenco ter z zmagami 5:0 premagal vse tri nasprotnike. Jakob je tako zmagoslavno stopil n najvišjo stopničko in z veseljem poslušal slovensko himno, ki je donela v športni dvorani, zaradi njegovega športnega uspeha.

V soboto je naslov evropske podprvakinje osvojila tudi Lorena Horn, in sicer z enim porazom v finalnem nastopu proti sotekmovalki iz Izraela v kategoriji deklic 10-11 let.

V soboto je na evropskem pokalu uspešno nastopal tudi Bor Jovanovič, ki je bil žal premagan v drugem krogu tekmovanja.

V nedeljo so tekmovalci nastopali na ETKF evropskem prvenstvu. Na tatami so tako v kategoriji kadetinj stopile tri naše tekmovalke: Ester Horn, Ema Krašna in Pia Jovanovič. Vse tri so svoje nastope opravile odlično, žal pa ocene sodnikov za Emin in Piin nastop niso zadostovale, da bi se uvrstile v finalne nastope štirih najboljših tekmovalk.

V finalni nastop se je uvrstila le Ester Horn, ki je z vrhunskim nastopom mojstrske kate osvojila naslov evropske podprvakinje, takoj za sotekmovalko iz Izraela ter pred tretje uvrščeno domačo tekmovalko iz Severne Makedonije.

Zadnji je na tekmovalnem tatamiju nastopal še Michel Horn v kategoriji mlajših članov od 18-21 let. V zelo močni konkurenci je Michel z vrhunsko predstavo kate Kanku-sho osvojil odlično 2. mesto in naslov evropskega podprvaka, za tekmovalcem iz Srbije in pred tretje uvrščenim tekmovalcem iz Italije.

Trener kluba je za uspešno mednarodno sodelovanje med Novim mesto in Skopjem prejel nagrado mesta Skopje in ETKF organizacije, ki mu jo je vročil Dejan V. Nedev, predsednik ETKF organizacije.

“Veselimo se nadaljnjega skupnega sodelovanja, vsem nastopajočim tekmovalcem pa iskreno čestitamo na izjemnih športnih rezultatih!,” so zapisali v klubu.

Fotografije s tekmovanja (za povečanje kliknite na fotografijo):

 

Tajništvo kluba: K. H.