Na ponovljen razpis za direktorja DSO Metlika tokrat dve prijavi

Na ponovljen razpis za direktorja Doma starejših občanov (DSO) Metlika, ki je bil v Uradnem listu RS objavljen 15. junija 2018, sta se po naših podatkih prijavili dve kandidatki, Andreja Draginc in Ivica Lozar.

Obe sta za to mesto kandidirali že na prvem razpisu, ki je bil 12. januarja 2018. Takrat se je za mesto direktorice potegovala tudi Mojca Stopar Zevnik, ki pa na koncu, dan po volitvah, ki so bile 3. junija 2018, po dolgem čakanju ni dobila soglasja Anje Kopač Mrak, ministrice za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti v odhajanju. Poskus imenovanja Stopar Zevnikove pa je tudi predmet preiskave na Komisiji za preprečevanje korupcije.

Razpis za direktorja je svet zavoda, ki ga vodi Dragica Valenčič, ponovil, tokrat se po naših podatkih Stopar Zevnikova ni prijavila.

Člani sveta DSO Metlika so prijave po naših podatkih odpirali prejšnji teden, za ta četrtek pa je že sklicana tudi seja sveta zavoda, kjer se bosta obe prijavljeni kandidatki članom vnovič predstavili. Predstavili bosta tudi svoj program vodenja.

Običajno je tako, da po predstavitvi kandidatov člani sveta takoj glasujejo (glasovanje je praviloma tajno) in nato kandidate takoj obvestijo o svoji izbiri. Po januarskem razpisu temu ni bilo tako, člani metliškega sveta DSO so z odločitvijo o izbiri čakali in nato trmasto vztrajali pri svoji izbiri Stopar Zevnikove.

Kdo sta prijavljeni kandidatki?

  • Andreja Draginc, magistrica managementa: Z naslovom naloge Profesionalna in etična odgovornost medicinske sestre je diplomirala na Visoki šoli za zdravstvo, nato je magistrirala iz managementa v zdravstvu in socialnem varstvu. S tem je pridobila naziv magistrica managementa. Je avtorica številnih strokovnih člankov in tudi učnega gradiva, s strokovnimi prispevki je sodelovala na številnih konferencah. Stanuje v občini Metlika in je predavateljica ter vodja kliničnega usposabljanja na Fakulteti za zdravstvene vede Novo mesto.
  • Ivica Lozar, dipl. ekonomistka: Leta 2000 je z naslovom naloge Kakšen naj bo dober prodajalec diplomirala na Visoki šoli za upravljanje in poslovanje Novo mesto. Stanuje v občini Črnomelj in je 10,5-odstotna družbenica mikro podjetja L-Šport, trgovina in servis koles ter ostale športne opreme, d. o. o., iz Črnomlja. Podjetje po prihodkih nazaduje, lani so imeli teh manj kot 36 tisoč evrov, že več let pa poslujejo z izgubo. V podjetju je bil lani le 1 zaposlen. To je tudi vse, kar o prijavljeni kandidatki najdemo v javno dostopnih spletnih bazah.

DSO Metlika kot vršilka dolžnosti še vedno vodi Jerneja Šterk. Prvič so ji mandat za začasno vodenje podelili s 1. junijem 2017, ko je bila imenovana za obdobje enega leta oziroma do imenovanja novega direktorja. Ker direktor v tem času ni bil imenovan, ji je svet zavoda mandat podaljšal, tokrat je bil vpis v Poslovni register Slovenije (PRS) izveden 12. junija 2018, z veljavnostjo za nazaj, od 1. junija 2018. Tudi to imenovanje je za obdobje enega leta oziroma do imenovanja novega direktorja.

J. M.

novo staro popularno
Mesi

Zgodba se očitno ponavlja, tokrat z drugo kandidatko, ki je bila favoritka že v prvem krogu, pa je štrene zmešala županova žena. Kdo potrebuje znanje, izkušnje in strokovno usposobljenega direktorja? Saj ni pomembno, za Metliko bo dobro! Nujna bi bila zamenjava sveta zavoda, penzionistke naj bodo rajši doma, najprej pa naj odgovarjajo in naj nikoli več ne dobijo možnosti za odgovorno odločanje. Zdaj je menda vsem jasno, kdo je zrušil Zevnikovo samo županu ne. Gotovo ga kukavici kličeta mu medeno grulita in mu podtikata gnila jajca. Največ masla na glavi ima triperesna deteljica: črnomaljski siamski dvojčici VršŠter in upokojena “šefica”… Preberite več »

občan

res žalostno, da v Metliki ni mogoče dobiti službe domačinom in domači ne morejo zasedati nobenih mest- vedno morajo biti iz Črnomlja. Upam, da se bodo znali pravilno odločiti o podelitvi soglasja na Občini in na ministrstvu.

Rožca

Znanje, izkušnje, empatičnost, strokovnost, poštenost v občini Metlika nima pomena, pomembno je le lobiranje črnomaljskih članic Sveta zavoda in tako uspeš…….le kakšna bo nadaljnja obravnava stanovalcev?!

delavka

Nikakršna, če bi jo opravljale vodilne črnomaljke, ker pa skrbijo za stanovalce pridne in prijazne, sestre, bolničarke in še nekateri posamezniki…stoji zaenkrat DSO Metlika še pokonci…????

Rožca

sledi kolaps in tudi DSO v rdečih številkah

kpk

Sprašujemo se ali lahko nekdo, ki ima podjetje in že služi na račun stanovalcev doma Črnomelj (podatki AJPES) izvajanje telovadbe za zaposlene plačnik je kdo. Sicer solastnik podjetja kot piše v članku in še da posluje z izgubo in nato jo članice sveta zavoda favorizirajo ter ji nameravajo kot direktorju zaupati budžet javnega denarja v višini 1.2MIO na leto.

Metlican

Kaj še ministrstvo čaka, da ne razpusti sveta zavoda??????
V Metliki so nastavljeni sami zasranci, potem pa se vsi sprašujejo kaj je narobe, kdaj bo boljše,….NIKOLI, dokler se dogajajo takšne stvari,….

Miha

Kje je ta Lozarjeva sploh v službi? V podjetju za prodajo biciklov ni zaposlena. Je brezposelna in bo zdaj kar naenkrat direktorica pri 50+, da bo imela solidno pokojnino? Kaj je sploh v ozadju?

Delavka

Kaj. Za vsako ceno še naprej obvladovati DSO Metlika s strani sedanje v.d., ki se bo vrnila na mesto glavne sestre, nove vodje dislocirane enote in penzionirane bivše direktorice vse iz Črnomlja. Morebitna direktorica iz Ćrnomlja, ki jo hoče ta trojica ustoličiti pa bo samo nekoristen balast. Gre jim samo za denar tukaj ni sociale, poštenja, strokovnosti, profesionalnosti, skrbi za starejše in delavce…. samo obvladovanje in denar.

Varoš pric

Ali bo res tretji razpis za direktora doma . Kaj je spet delala inspekcija v domu, ali kdo zna.. kdo je pretepel oskrbovanca v enoti, kaj se to dela…

lili

Sedaj bo pa vse po reglcih- že 4 leta lobirajo za Lozarjevo in se je šlo Lozarjevo prosit na domači naslov, da kandidira.

Tika taka

Menda je ta Lozarja iskala člane za svet da zrušijo prejšnjo direktorico v domu pa so tri pomagačke…toliko o tem Metičan kdaj bo bolje. So soodgovrni vsi…ubogi stanovalci in delavci…

zofija

Tudi sedaj vladajo dvojčici vršterk in delajo vse v dobro doma.- a delavci odhajajo…… le zakaj?

Metka

Vnaprej dogovorjen scenarij.😣

Vedez

Da drzi ze dve leti se je pripravljajo, sodelovali vsi upokojeni inšpektorja tudi iz črnomlja sindikalistka iz črnomlja teta iz ozadja iz črnomlja , tri članice sveta iz črnomlja a imele so kar nekaj pomagače iz metlike..pogledati je treba samo kdo zaseda katera mesta, zaposleni so sodelovali v scenariju tako o tem kdo je bogi.?Edino kar se ni spremenilo in so v resnici ubogi ,stanovalci. So ze postelje prazne in bodo se bolj, kdo bo sploh se dal svojca v tak dom…

Metka

Kateri zaposleni?. Ne mečite vseh v isti koš. Določeni so žrtve in še bolj bodo,ker se ne ubadajo s temi lobiji ampak trdo delajo in se borijo za dobro stanovalcev. Hvala

občan

Zaposleni in stanovalci povedo, da je že bila na upravi v času priprave razpisa za objavo, kakšno naključje ali ne. Aupičeva pa je prišla po informacija stanovalcev osebno k predstavniku stanovalcev (članu sveta zavoda) in ga “prepričevala”, da mora voliti Lozarjevo in ne Zevnikovo. Menda je bil odločen, da bo glasoval po svoji volji. No pa je zdaj meda jasno občini, kdo so bila tete iz ozadja.

MAJDA

Če bi bila Draginčeva politično nevtralna, potem bi bila ona izbrana.

Miha

kar pomeni da je bila izbira politična in samo politična.

Joskojoras

Aha vi o politicnemu kadrovanju ne veste nic 🤔…

Joskojoras

Logicno 🤗

Vedez

Zakaj komisija KMVI na občini ni v ponedeljek obravnavala napovedano točko soglasje k izbrani kandidatki za direktorico dso , zakaj je to prestavljeno na 30.7…? Kdo lahko obrazloži?,

Miha

Zato ker stvar preučujejo kriminalisti in KPK…če kaj pomaga

Metka

A je to preverjena informacija?