Kadrovanje: Prusovi uspelo, Stopar Zevnikovi (še) ni

(pixabay.com)

V zadnjem času smo bili priča večjim polemikam in tudi dvomom, povezanim s kadrovanjem v dveh belokranjskih javnih zavodih: Domu starejših občanov Metlika in Srednji šoli Črnomelj. Po nekaj tednih ugotavljamo, da je Elizabeti Prus uspelo pridobiti še en mandat, z imenovanjem Mojce Stopar Zevnik pa se še vedno ukvarja Komisija za preprečevanje korupcije.

Mojco Stopar Zevnik so v Metliki izbrali za direktorico Doma starejših občanov. Nato bi moralo soglasje k imenovanju dati še ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, ki pa tega še ni izdalo. Stvari so se zapletle zaradi prijave na Komisijo za preprečevanje korupcije. Obstaja namreč sum, da gre za politično kadrovanje, nepotizem, saj je Stopar Zevnikova tudi prek soproga, ki je metliški župan, in ministrice močno povezana s stranko SD. Slednje prihaja še bolj do izraza tudi zato, ker Mojca Stopar Zevnik nima želenih delovnih izkušenj na področju socialnega varstva.

Ne glede na to je svet zavoda Doma starejših občanov Metlika, ki ga vodi Dragica Valenčič, Stopar Zevnikovo izbral kot najprimernejšo za direktorico med tremi prijavljenimi kandidatkami. Nato je soglasje dal še Občinski svet občine Metlika. Zdaj bi moralo soglasje dati še ministrstvo, ki ga vodi dr. Anja Kopač Mrak iz stranke SD. Ko bi bilo to soglasje pridobljeno, pa bi svet doma starejših izdal končni sklep o imenovanju Stopar Zevnikove za direktorico. Vendar pa se je tu zapletlo.

V postopek imenovanja Zevnikove za direktorico Doma starejših v Metliki se je vključila Komisija za preprečevanje korupcije, ki postopka še ni končala.

Z ministrstva za delo, družino in socialne zadeve so nam, ko smo preverjali, kako je s tem, sporočili, da jih je Komisija pozvala k razjasnitvi dejstev in okoliščin v zvezi s postopkom imenovanja Mojce Stopar Zevnik.

Kako je z imenovanjem ravnateljice Srednje šole Črnomelj?

Veliko polemik je bilo tudi okoli imenovanja Elizabete Prus za ravnateljico Srednje šole Črnomelj. Tudi tu so bili očitki o političnem imenovanju, povezanim s stranko SD. Svet zavoda, v katerem je, zanimivo, tudi Metka Stopar Zevnik, je izbral Prusovo. Predhodno so o tem pridobili še potrebno mnenje črnomaljskega občinskega sveta, v prid Prusovi. V občinskem svetu pa je pomemben koalicijski člen tudi stranka SD. Imenovanje je dvigalo veliko prahu. Nato je svet predlog poslal ministrstvu za šolstvo, izobraževanje in šport, ki ga vodi dr. Maja Makovec Brenčič iz stranke SMC.

Ministrica nato za Prusovo ni izdala mnenja. Vendar pa je tu zakonodaja očitno nekoliko drugačna. Če minister ne poda mnenja v 30 dneh od dneva, ko je bil zanj zaprošen, lahko svet odloči o imenovanju ravnatelja tudi brez tega mnenja. In točno to se je tudi zgodilo. Ministrica iz SMC Maja Makovec Brenčič je molčala, svet zavoda Srednje šole Črnomelj pa je nato 12. aprila sprejel sklep, s katerim je Prusovi dodelil novi 5-letni mandat, do leta 2023.

Slednje pomeni, da je Prusovi, ki si je po naših podatkih zelo prizadevala za vnovični mandat, uspelo. Pri tem ji je bila v veliko pomoč tudi odhajajoča ministrica iz vrst SMC, verjetno pa tudi drugačne vrste dogovori v vladni koaliciji, ki jo sestavljajo SMC, SD in DeSUS. Mojci Stopar Zevnik pa zaenkrat imenovanje za direktorico Doma starejših občanov Metlika (še) ni uspelo.

J. M.

novo staro popularno
besni oča

Uspelo Prusovi, a na kak način ??? Žalostno, da je nekdo pripravljen za svojo funkcijo iti preko vseh trupel… Dosedanje vodenje v minulem mandatu kaže, da se šola pogreza sama vase, kakovost šole strmo pada, vpis se je prepolovil, odnosi v kolektivu so katastrofa, novih programov ni, ravnatelj pa je še naprej na svojem stolčku z nagrado za uspešnost.
V športu bi trenerju že zdavnaj pokazali vrata, AHA tu gre za politiko SD….

Metka

A tako. Povsod isto. Kdo zahteva red in disciplino ta je negativec. Mladina razvajena saj ni čudno ko jim doma že dajejo negativne,nespoštljive smernice.

SINDIKALIS

Zevnikovi še ni uspelo.Naj ji že končno uspe, njej ali komerkoli,ki bi prišel in naredil red v DSO Takšnega slabega vodstva kot je sedaj, (dve dami in en gospodič) delavci , ki so zaposleni tudi po 30 let in več, ne pomnejo. Da o raznih klanih in grupiranjih, ter priviligirancih s strani vodstva ne govorimo.Kljub temu , da ni nobenega vzdušja med delavci( krivo je bilo prejšnje vodstvo,ki ga že eno leto ni), se zaposleni trudijo za dobro stanovalcev do zadnjega atoma.Dela minimalno število ljudi,saj so že čisto izčrpani. Tudi zunanji obiskovalci so začudeni kako je lahko balkonček stalno zaseden… Preberite več »

Metka

Lepo povedano.

Zadnji čas

Če je res kar navajaš sindikalist ti predlagam, prijava na ministerstvo, svet zavoda, išpektorju za delo, normativi, razporejanje, izmensko delo. Kje je slavna sindikalistka in vaša predstavnica v svetu zavoda, saj se jo lahko zamenja. TUDI to je novo, da morajo delavci delati do dveh zjutraj čeprav imajo samo pogodbo za osem urno delo, javno jamra nova vodja v enoti…sprašujem se odgovornost članov sveta zavoda. Zahtevajte zamenjavo….

Jure

Prusovi je uspelo, to ste prav napisali. Slišati je, da se naj bi celo njen mož – direktor KZ Krka vključil v to in lobiral (lepo povedano) pri SD.

Zadnji čas

Preberite članek o domu Metlika in kadrovanju objavljen pred 14 dnevi. Vse je napisono in še mnenje znanega pravnika iz pravne fakultete. Več kot zanimivo in pravnik pove, da kadrovanje kot ga opisuje županj je po mnenju tega pravnika nezakonito, torej kršitev tudi komisije in občinskega sveta. Atraktivno…

Obvescen

V časopisu Reporter, da..

Metka

V katerem časopisu?

Metka

Ni Metka,ampak Mojca. Lepo vas prosim že spet.😎

Svojec

Po informacijah svojcev naj bi gospa Zevnik svojcem razlaga, da se mora ljudi iz enote preseliti ker je tako zahtevala inšpekcija. Paziti še je zaposlena v Petrolu in svojcem že verodostojno razlaga kaj je razlog za konkretnega oskrbovanca za preselite. To je kršitev poslovnoh skrivnosti, nezakonita posredovanje informacij saj jo posredovala oseba, ki ni zaposlene v domu in nima pristojnosti za to. Je to kaznivo dejane, naj na to odgovorijo pravniki. Kdo je njo poblastil, kdo iz komisije je posredoval informacije tretji osebi, zloraba na kubik……bogi svojci in ljudje…..

Svojec

1.junij se bliža kaj se dogaja,kpk

alft1

Pozdravljeni!
Potrebujete kredit?
Ste posameznik, ste podjetnik, zasebni vlagatelj, partnerstvo ali bolje oseba, ki potrebuje hitro financiranje glede na situacijo. V sodelovanju z mojo ekipo imamo rešitve za vaše težave. Ponujamo vam posojilo v višini 3000 € do 15.000.000 € po ugodni obrestni meri, odvisno od zneska posojila, ki ga želite, s kratkoročnim, srednjeročnim in dolgoročnim rokom odplačevanja. Na voljo smo, da to posojilo ponujamo vsem resnim in poštenim ljudem, ki bi jih lahko odplačali. . Prosimo, kontaktirajte nas za več informacij o naših pogojih. hvala.
Tukaj je naš e-poštni naslov za stik: [email protected]

Festor

Kreditna ponudba za vse 
Potrebujete kredit?
Ste posameznik, ste podjetnik, zasebni vlagatelj, partnerstvo ali bolje oseba, ki potrebuje hitro financiranje glede na situacijo. V sodelovanju z mojo ekipo imamo rešitve za vaše težave. Ponujamo vam posojilo v višini 3000 € do 15.000.000 € po ugodni obrestni meri, odvisno od zneska posojila, ki ga želite, s kratkoročnim, srednjeročnim in dolgoročnim rokom odplačevanja. Na voljo smo, da to posojilo ponujamo vsem resnim in poštenim ljudem, ki bi jih lahko odplačali. . Prosimo, kontaktirajte nas za več informacij o naših pogojih. hvala.
Tukaj je naš e-poštni naslov za stik: [email protected]

BRUNROP

Pozdravljeni!
Potrebujete kredit?
Na voljo smo vam, da vam ponudimo katerokoli posojilo po ugodni obrestni meri. Ponudba velja od 1000 € do 2.000.000 €. Za več podrobnosti o naših pogojih nas kontaktirajte.
Tukaj je naš e-poštni naslov za stik: [email protected]

BRUNROP

Potrebujete kredit?
Na voljo smo vam, da vam ponudimo katerokoli posojilo po ugodni obrestni meri. Ponudba velja od 3000 € do 2.000.000 €. Za več podrobnosti o naših pogojih nas kontaktirajte.
Tukaj je naš e-poštni naslov za stik: [email protected]

Alain

Pozdrav vsem!
Če potrebujete kredit za podporo sami, projekta ali drugih ciljev, se obrnite na nas za več podrobnosti o naših pogojih. Ponujamo vam posojilo od 2000 € do 15.000.000 € z ugodno obrestno mero, odvisno od zneska kredita.
Tukaj je naš e-poštni naslov za stik: [email protected]

plavec

Kreditne in financiranje projektov v kratkem roku ([email protected]ail.com)

Nudim posojila vse iskren in pošten, tiste, ki potrebujejo. Lahko vam posojila od 5000€ do 350.000€ ali še bolj zavedajo, da smo FSBO moj obrestna mera je zelo pravilno, se giblje med 3 % leto ne glede na znesek zahtevane, čas trajanja odplačevanja 1ans 20 let na odvisno od zneska posojila.
Pišite mi za vaše potrebe po financiranju posojilo uporabi, sem na voljo.
Ne oklevajte, kontaktirajte me po e-pošti za več informacij če vi potreba to email: [email protected]
WhatsApp: + 33789770894