Migrantov na drugi strani Kolpe kot mravelj

Migranti na hrvaški strani blizu Kolpe (vir: kamenjar.com)

Radio Mrežnica poroča, da prebivalci na območjih Karlovške županije in Gorskega kotarja opozarjajo na skrb zbujajoč migrantski val, ki so mu priča vsakodnevno.

Tako ni noči niti dneva, da skozi mesta in vasi ne gredo skupine ilegalnih migrantov, ki želijo priti do hrvaško-slovenske meje. “Migrantski val skozi Karlovško županijo se je začel pred letom dni in od takrat dalje ne pojenjuje. Nasprotno, migrantov je čedalje več, vse več je vlomov in vandalizma v objektih, kjer migranti prespijo, pustijo pa jih v stanju, kot da je v te prostore padla bomba,” poročajo domačini.

Včerajšnji primer ilegalnega prehoda meje pa je dvignil na noge tako slovenske kot hrvaške pristojne službe, saj so migranti »zapeli« oziroma obstali, obtičali na nikogaršnji zemlji – sredi reke Kolpe.

Zgodilo se je pred krajem Rim, na območju Vrbovskega, in sicer v zgodnjih jutranjih urah. Skupina ilegalnih migrantov je obstala na enem od otokov sredi Kolpe, od tam niso mogli ne naprej, ne nazaj. Poleg policije so bili na terenu tudi člani Hrvaške gorske službe za reševanje (HGSS).

Radio Mrežnica poroča, da ni znano, koliko je bilo na tem območju ilegalnih migrantov, prav tako ni znano, ali so jih prevzeli slovenski ali hrvaški varnostni organi.

Naselje Rim je le nekoliko stran od Zdihovega, na drugi strani Kolpe je kraj Vukovci, zračne razdalje je le 1,5 kilometra. Migrante pa so včeraj zgodaj zjutraj reševali z območja Kolpe, kjer so obstali sredi reke, na manjšem otočku.

Zanimivo je, da o dogodku ni na svoji spletni strani poročala niti Policijska uprava karlovačka. Doslej o tem ni poročala še niti Policijska uprava Novo mesto.

Vir: migranti-zapeli-na-rijeci-kupi-

Migranti pri Plitvicah: Zelo veliko jih, kot mravelj

O tem, da je ilegalnih migrantov v Liki, v okolici Plitvičkih jezer in na območju Korenice, zelo veliko, da “jih je kot mravelj in da ni območja, kjer jih ni”, so te dni poročali tudi na 24 sata, povzel pa je portal kamenjar. com. Tudi od tu poročajo, da migrantski val traja že od lani. V glavnem gredo skozi gozdove, po novem pa tudi prek naselij.

Eden od tamkajšnjih prebivalcev je povedal, da je v ponedeljek videl skupino več deset migrantov, ki so sedeli ob cesti na območju Korenice.

Vir: migranti-kod-plitvica

Cilj migrantov je prečkanje hrvaško-slovenske meje in Slovenija, kar nedvomno tudi dosežejo. Kako gre naprej, pa ne vemo, saj se v Sloveniji o tem skorajda ne poroča več.

C. R.

novo staro popularno
Samo

Ljudje ti migranti muslimanski prihajajo sem samo zaradi socialnih transferjev, to niso delavci, to so …. To so bodoči vojaki ISISA,posiljevalci otrok, žensk, ubijalcev veliko, kraje. Cerar je podpisal Marakeško deklaracijo OZN za migrante na svojo roko, brez vednosti državljanov. To je izdaja Slovenije. Avstrija pametna, ne bodo podpisali.

Miki miska

Picke belokranjske
Vas bodo prikolicarji branli..

Samo

Miki Miška, majhen zakompleksan možiček tukaj piše svoje frustracije, ker si majhen.

Min

?? Kaj so belokranjci krivi? A si lahko pomagajo, ce pac na zalost tukaj zivijo?.

Skoraj bi ti privoscil da bi bil v njihovi kozi, ampak nisem nesramen.
Kaj si pa mislila s prikolicarjih?

Miki miska

Stajerce pijane in ljubljancane katerim poleti brisete riti za par eurov…kapisi?
Ali ti je ze v krvi bit sluga?

Min

??? Hmmm. Picke? A ni malo zaljivo??? Pac ne mores za nekoga kar tako reci. S kje si pa ti?
Pa si ze bila kdaj tam? Pomoje ne, drugace bi bi bolj cenila Belo krajino

Miki miska

Vem da so rovte.

MIKI MIŠKA

Slovenija zavaruj meje mene je strah.

Miki miska

Kaj je belokranjcki zfej se vam tresejo gate a ko so postavljali zico in ograjo ste pa cvilli da boste brez kvazi turistov ostali..raj ste meli pijano mularijo in revne prikolicarje dol kot polucaje in zico…
Zdej pa kuzla skace bi pa policijo vojsko.ograjo…picke
Za par evrov ste prodali varnost svojih riti plasnih…
Prijazni belikranjcki tp ste a pohlepne picke…ba najlepse travnike ste zvlelli prikolicarje ki nimajo za na morje..vse za cvenk.
Pozrite zupo ki ste jo skuhali..jaz bi se yo ograjo dol pa naj vas musliji nabrisejo..vsakega posebaj z Cefurjem Cerneticem ali kaj je ze na celu..tomicki pa spet specte pogaco..lajdri

OB MEJI

Veš kaj, nismo vsi tega mišljenja kot kao RIC, Lindič in njemu podobni. Mediji so pa intervjuje delali samo s takimi, s prebivalci ki se pa resnično srečujejo z migranti pa ne.Mi drugače razmišljamo!!!

Miki miska

Evo fal sem ti plus
Lepo si obrazlozil
Ti verjamem
Bojim se da se v manjsini normalni
Ostali pizdeki kampovski gledajo sanmo profit

hjersin1

IMAM občutek,kot da državno vodstvo dela za korist migrantov . Vse kar napačnega migrantje storijo , sodišča ne kaznujejo in jim dajejo celo socialno podporo . Sedaj glavarji odločajo o naši usodi , ko bomo enkrat prepljavljeni z migranti pa se bojo vladarji izgubili , mi pa bomo postavljeni v milost in nemilost KRIMINALCEV. Potrebno bi bilo Marakaško pogodbo takoj razveljaviti , od naših vodilnih pa zahtevati garancijo za našo obrambo,pa ,če tudi žvrtvujemo svoja življenja za svobodno življenje naših zanamcev – otrok, saj jim bodo znani krivci, izdajalci SLOVENCEV in vseh SLOVENSKIH DRŽAVLJANOV !!!

Samo

Miro Cerar je podpisal Marakeško deklaracijo OZN za migrante na svojo roko, to je izdaja Slovenije. Muslimanski migranti, med njimi so teroristi, ubijalci, posiljevalci. S strani muslimanskih migrantov je bil ubit Slovenec,policist Damir Golobič z mačeto. Po tem pa so muslimani miroljuben narod?????? Vlada je rabila 2 leta, da je to priznala, da je ubil policista muslimanski migrant. Po tem takem, vsako nadaljnje posilstvo, ubijanje Slovencev s strani muslimanskih migrantov bodo cenzurirali. Ščiti vlada migrante, ne pa slovenske državljane. Žalostno, a resnično.

Miki miska

Pizdek

Miki miska

Prpica a?
Revse

Janez

Še poročilo hrvaške televizije, kaj se dogaja pri njih, za nejeverneže: https://dnevnik.hr/vijesti/crna-kronika/provale-migranata—536713.html

Min

Vidim da mikimiska privosci belokranjcem vse to. Verjemi ni jim lahko. Pac nislim da se ne pocutijo varne

Miki miska

Siskota in vardo v kampe pa jih bodo branili…do poletja ko spet pridejo prikolicarji na Koupo srat.