Yaskawi za tovarno v Kočevju odobrili še milijon evrov

Odhajajoča Cerarjeva vlada je na današnji domnevno zadnji seji namenila dodaten milijon evrov za projekt Yaskava – Pametna tovarna v Kočevju. S tem je dosedanje državne spodbude oziroma državne pomoči Yaskawi za naložbe v Kočevju povečala na 6,6 milijona evrov.

Japonski izdelovalec robotov Yaskawa v Kočevju že gradi evropsko tovarno robotov, kočevski Yaskawin kompleks pa naj bi v prihodnjih letih dobil tudi dodaten obrat za izdelavo elektromotorjev in elektronskih komponent.

Skupaj naj bi Yaskawa v Kočevju investirala okoli 50 milijonov evrov in zaposlovala okoli 500 delavcev, država pa ji je že odobrila spodbudo v višini 5,6 milijona evrov.

Poleg milijona evrov Yaskavi je štiri milijone evrov odhajajoča vlada namenila še podjetjem Kovis, Medicop, Ocean Orchids in Termit, ki so v slovenski lasti.

Kovis Livarna je iz Brežic, denar pa bo namenjen za posodobitev livarne v Štorah (k že odobrenima dvema milijonoma evrov so jim danes dodali še 1,25 milijona evrov). Medicop je iz Murske Sobote (proizvajalec medicinske opreme in reševalnih vozil), pred tem so jim odobrili 0,9 milijona evrov, danes pa še toliko. Podjetje Ocean Orchids je iz Dobrovnika, ki v rastlinjakih v Prekmurju goji orhideje, bo poleg že odobrenih dveh milijonov evrov namenila še 1,25 milijona evrov.

Podjetju Termit iz Moravč (kremenčev pesek) pa so za postavitev nove jedrarne v Zagorju poleg že odobrenih 0,6 milijona evrov odobrili še enkrat toliko.

Denar gre iz državnega proračuna, ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo bo tega prerazporedilo v okviru svojih pravic.

C. R.

novo staro popularno
plavec

Posojilo ponuja med resno hitro zlasti v 48 ur ([email protected])

zdravo
Mi smo združenje vlagateljev; Smo dajo na razpolago vsi iz posojila, najdaljši rok odplacila je 15 let, letna obrestna mera je 3 %. Kredit dodeli kdor zasluži dolocen mesecni dohodek. Imajo kapital za posojil za kratkorocno in dolgorocno od 5000 evrov do 10,000,000 evro za vse ljudi, ki so resne, pošteno in dobro morale, za vec informacij o posojilu ponudbo, nam pišite na ta mail: [email protected]
WhatsApp: + 33789770894

TeoBot
AmyBot
KiaBot
TeoBot
LisaBot
AmyBot
LisaBot
KiaBot
AmyBot
LisaBot
TeoBot
KiaBot
KiaBot
AmyBot
LisaBot
AmyBot
KiaBot
LisaBot
TeoBot
AmyBot
KiaBot
LisaBot
AmyBot
KiaBot
LisaBot
AmyBot
KiaBot
LisaBot
WimBot
AmyBot
TeoBot
MarkBot

[url=https://kamagra360.com/]buy kamagra[/url] [url=https://fluconazole.us.com/]diflucan otc[/url] [url=https://arimidex.us.org/]where to buy arimidex online[/url] [url=https://erythromycin24.com/]buy erythromycin online[/url] [url=https://inderal.us.com/]inderal 40 mg[/url] [url=https://flagyl365.com/]generic flagyl cost[/url] [url=https://sumycin365.com/]sumycin over the counter[/url] [url=https://plavix.us.com/]generic plavix 2019[/url]

AmyBot
AmyBot
LisaBot
WimBot
AmyBot
TeoBot
LisaBot
WimBot
AmyBot
LisaBot
AmyBot
KiaBot

[url=http://paxilmed.com/]paxil for children[/url]

TeoBot

[url=https://azithromycin.us.com/]azithromycin 500 without prescription[/url]

BooBot

[url=http://doxycyclinetabs.com/]cost of doxycycline 40 mg[/url] [url=http://sildenafil4you.us.org/]sildenafil citrate[/url] [url=http://colchicinetab.com/]colchicine gout[/url] [url=http://phenergan365.com/]online phenergan[/url] [url=http://tretinoin365.com/]tretinoin[/url] [url=http://accutanme.com/]accutane pill[/url] [url=http://prednisonesale.com/]prednisone sale[/url] [url=http://prednisone.us.org/]prednisone 20[/url]

LisaBot
AmyBot
WimBot