Dars, hišne preiskave in medijske laži

Vir: Zajem zaslona

Nacionalni preiskovalni urad (NPU) je včeraj sporočil, da kriminalisti izvajajo 23 hišnih preiskav, preiskovalne aktivnosti so potekale na območju policijskih uprav Murska Sobota, Maribor, Celje, Ljubljana, Kranj in Novo mesto.

 

Kaznivih dejanj je osumljenih šest fizičnih oseb, gre pa za sum zlorabe položaja in nedovoljenega dajanja ter sprejemanja daril v povezavi s posli Družbe za avtoceste RS (Dars), ko je tega vodil Valentin Hajdinjak (NSi). Šlo naj bi za posle v vrednosti nekaj več kot 16 milijonov evrov.

Policija ni navedla, kdo je osumljen in kje izvajajo hišne preiskave, so pa provladni mediji nemudoma pohiteli in začeli z navajanjem imen, koga vse naj bi poleg Darsa obiskali kriminalisti. Med drugim so navedli tudi ime nekdanjega generalnega direktorja Policije Antona Travnerja. To ponavljajo še danes.

Aleš Hojs, nekdanji minister za notranje zadeve, pa je sporočil, da so zapisi, da so kriminalisti opravili hišno preiskavo pri Antonu Travnerju, ki je bil direktor Policije v času njegovega vodenja ministrstva, laži. Dodal je, da se mediji zaman trudijo vplesti stranko SDS “v rabote, ki sta se jih dogovorili in izvedli stranki Svoboda in Nova Slovenija (NSi)”.

Da gre za laži, je potrdil tudi dr. Vinko Gorenak, nekdanji minister za notranje zadeve. Zapisal je:

“Mediji poročajo, da je bila danes v okviru hišnih preiskav v zadevi DARS, opravljena tudi hišna preiskava pri Antonu Travnerju, nekdanjemu šefu policije … To je čista laž. Podatek ne drži.”

M. D,