V Beli krajini so migrante prijeli v kar osmih krajih, še dva na Gorjancih

Na območju PU Novo mesto so skupno prijeli 40 ilegalnih migrantov.

Fotografija je simbolična. (vir: drukciji.ba)

Minuli konec tedna so policisti PU Novo mesto prijeli 40 migrantov, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Od tega so jih v Beli krajini (na območju Črnomlja in Semiča) prijeli 28, še 2 so prijeli na Gorjancih. Preostalih 12 so prijeli na območju Posavja, tudi v Kostanjevici na Krki.

Na območju Bele krajine so 26 migrantov prijeli v naslednjih krajih: Učakovci, Purga pri Adlešičih, Hrast pri Vinici, Belčji vrh, Damelj, Črnomelj in Gorica pri Sinjem Vrhu (vse v Občini Črnomelj). Migrante so prijeli tudi v Srednji vasi pri Črmošnjicah (Občina Semič).

Prijeti so se izrekli za državljane Alžirije (13), Maroka (10), Tunizije (2) in Libije (1).

Še 2 Iračana pa so prijeli na območju Trdinovega vrha, na Gorjancih.

Na območju Posavja so jih prijeli še 12

Na območju Posavja so jih dodatno prijeli 6, in sicer pet Alžircev in enega Albanca (na območju Brežic in Kostanjevice na Krki). Na območju Bizeljskega pa so v avtomobilu avstrijskih registrskih oznak prijeli še 6 državljanov Iraka. Vozniku so zasegli avtomobil in ga priprli. Državljane Iraka so po zaključenih policijskih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

O nadaljnji poti ostalih prijetih s PU Novo mesto ne poročajo, tako ni znano, ali so jih vrnili na hrvaško stran ali pa so jih odpeljali v azilni dom.

Še 35 so jih prijeli območju Policijske postaje Ilirska Bistrica, so dodatno sporočili s PU Koper. Skupno je bilo ta vikend prijetih 75 ilegalnih migrantov.

C. R.

novo staro popularno
Korel

Vsak dan bo več migrantov muslimanskih v Sloveniji in s tem tudi varnostni problemi. Avstrija ima že specializirano vojsko za varovanje in zaprtje meje s Slovenijo, da se ne ponovil migrantski val 2015. S tem posledično bodo vsi ti migranti ostali v Sloveniji. Že zdaj jim velikodušno naša država podeljuje AZILE. Kolikšno število migrantov je v Sloveniji ne smemo Državljani vedeti. Če bo prišlo do kriminala s strani migrantov, to se ne sme vedeti v javnosti??? Slovenec, če bi pa kaj ukradel-pa takoj v zapor in vsi bi vedeli. Dvojna merila so za avtohtone prebivalce naspram migrantov. Nič dobrega se… Preberite več »

Lojze

Zdaj jih pa peljite v parlament in naj bodo tam med svojimi zagovorniki.

za migrant

kdaj bo tudi prinas v SL ODHODNI CENTER ,potrebujemo ga ,

miki miška

to so naši bratje.
Sprejmimo jih z krščansko usmiljenjostjo.