Dobliče: Izvedli že 3. kolesarski blagoslov

Blagoslov koles in kolesarjev, Dobliče, 2. maj 2024

Športno društvo Dobliče v občini Črnomelj je danes pripravilo že 3. kolesarski blagoslov. Na Facebook strani so se zahvalili vsem, ki so kakorkoli pomagali in sodelovali pri organizaciji ter izpeljavi dogodka.

Godbi Črnomelj so se zahvalili za budnico, gospodu župniku Župnije Črnomelj – Dragatuš Janezu Žaklju za opravljeni blagoslov, domačinkam za spečeno pecivo, Pgd Doblice za prostor, ter vsem članom za pomoč.

“Hvala vsem kolesarjem ki ste se udeležili, in sponzorjem – Cva d. o. o., Paklog d. o. o., Comark d. o. o. ter Moto klub Brda za denarni prispevek,” so dodali izredno marljivi in prizadevni člani Športnega društva Dobliče-

Zahvalili so se tudi učencem in učenkam devetih razredov Oš Loka Črnomelj za vse spečene palačinke. ”

Upamo, da vam bo zaslužek prav prišel pri organizaciji vaše valete. Hvala res čisto vsakemu posebaj, ki je kakokorkoli pripomogel, so še zaključili v Športnem društvu Dobliče.

Blagoslov, župnik Janez Žakelj
Godba Črnomelj
Peka palačink, Dobliče, 2. maj 2024

Pokrovitelji

Naselje Dobliče leži 5 kilometrov od Črnomlja, ob cesti Kanižarica – Stari Trg, na nadmorski višini 153 kilometrov in ima okoli 200 prebivalcev. V naselju je cerkev sv. Janeza Evangelista. Pri kraju izvira Dobličica, pritok Lahinje, v kateri so našli črnega močerila.

V kraju je poleg športnega društva izredno prizadevno tudi gasilsko društvo. Pred dvema letoma so se podali na pot na Kras, kjer so ognjeni zublji pustošili v takratnem julijskem požaru. Lani pa so se brez pomislekov udeležili delovnih akcij po takratnih poplavah v Savinjski dolini in drugod.

Več o športnem društvu je dostopno na povezavi: (20+) Facebook

M. D.