Odpisali so mu na desetine milijonov evrov

Zoran Janković na Rožniku, 30. april 2024 (vir: Zajem zaslona)

“Jaz trdim, da bo ta kapitalizem prej ali slej odšel. Ne vem, na kakšen način. Ne vem, ali bo z uporom ali bo enostavno z razumevanjem, da smo vsi ljudje in da vsi pač želimo normalno živeti.”

Tako je na predvečer 1. maja na ljubljanskem Rožniku zbranim govoril eden največjih kapitalistov v državi, ljubljanski župan Zoran Janković.

Spomnimo. Jankoviću, ki velja za botra zdajšnje vlade, in njegovim družinskim podjetjem je bilo doslej odpisanih več deset milijonov evrov, čigar snaha na primer hodi na dopust, kjer se prehranjuje z zlatimi zrezki itd., čigar soproga doslej v državno blagajno kot samostojna podjetnica (z dvema butikoma sredi Ljubljani) ni plačala še niti evra davka (dohodnine) iz dejavnosti, hkrati vozi mercedes in je redna obiskovalka Milana, ter podobno.

Ljudem, ki hodijo na Rožnik in se s težavo prebijajo iz meseca v mesec, pa zdaj Janković razlaga o kapitalizmu, ki naj bi bil najslabša vrsta družbene ureditve.

Komentarji na družbenih omrežjih se kar vrstijo, nekateri so:

– “Jankovićevi so že zapravili odpisanih 29 milijonov evrov, zdaj pa spet jamra in godrnja, da je namesto njega kapital kriv …”

– “Tudi kapitalist Jankovič bo prej ali slej odšel na nek način, saj so mu bili dolgovi odpisani.”

– “Kapitalizem bo odšel in bomo spet v socializmu …”

– “To je noro, turbo kapitalist o odpravi kapitalizma.”

A. L.