Med kresovanjem so mu stolkli avtomobil; ukradli 250-kilogramskega bika

Slika je simnbolična.

Policisti novomeške policijske uprave so imeli med kresovanjem kar nekaj dela.

 

Trebanjski policisti so med drugim obravnavali tatvino bika iz hleva v Jelševcu. 250-kilogramskega bika so neznanci odpeljali ponoči.

V zgodnjih jutranjih urah je lastnika osebnega avtomobila v Novem mestu, ki se je želel odpeljati domov iz kresovanja, čakalo neprijetno presenečenje. Neznanci so mu dodobra stolkli avtomobil, poškodovali pokrov motorja, vrata, vzvratna ogledala, razbili steklo na prtljažnih vratih … Novomeški policisti so opravili ogled kraja, materialna škoda pa po prvih ocenah znaša okoli 10.000 evrov.

Do črnomaljskih policistov je v torek zjutraj pristopil 50-letni domačin, ki se je dan prej peljal z vlakom v Ljubljano. Med vožnjo je odšel v sanitarije, kasneje pa ugotovil, da so mu neznanci v tem času iz nahrbtnika, ki ga je pustil na sedežu, ukradli sončna in korekcijska očala. Povzročili so mu za okoli 150 evrov škode.

Nekaj pred deseto zvečer so Ob Težki vodi v Novem mestu zaradi sproženega protivlomnega alarma na stanovanjski hiši posredovali policisti in intervent zasebno varnostnega podjetja. Po prvih ugotovitvah je storilec vdrl v objekt, a ga je očitno alarm prepodil, saj nič ne kaže, da je uspel kaj odnesti. Je pa lastnikom kljub temu povzročil za okoli tisoč evrov škode.

A. V.