Šok: “Kakšna blamaža. Za začetek minuta tišine.”

Tanja Fajon (SD), Robert Golob (GS) in Luka Mesec (vir: Zajem zaslona, arhiv)

Ob včerajšnji objavi delitve ministrskih resorjev in večine imen ministrskih kandidatov v novi vladi po vodstvom najverjetnejšega mandatarja Roberta Goloba je na družbenih omrežjih močno završalo. Izkazalo se je, da kandidate podpirajo predvsem pripadniki t. i. ljubljanske poulične populacije, ostali pa so zelo skeptični.

V nadaljevanju objavljamo nekaj odzivov uporabnikov Twitterja, ki so znani po tem, da ne prizanašajo ne levim, ne desnim politikom.

Dr. Samo Vesel, zdravnik, pediater kardiolog: “Kakšna blamaža! Reanimacija političnih trupel, poniglavo politikanstvo, prepirljiva delitev plena, ne pa vlada! Triumf zatohle province, niti s od strokovnosti in niti s od svetovljanstva. Vsak nov obraz je večje razočaranje. Primite se za denarnice. Otroke pa naženite ven.”

Dejan Steinbuch, novinar in urednik: “Seznam bodočih ministrov je po svoje res impresiven. Komentar? Za začetek minuta tišine.”

Milena Miklavčič, pisateljica: “Strah me je trenutka, ko bom rekla:’ ‘Sem vam povedala, da bo tako, pa mi niste verjeli.”

Miklavčičeva je še dodala: “Tako, kot so volivce t. i. novih obrazov nategnili tokrat, jih do zdaj niso še nikoli. A mi, žal, ni do smeha. Za zjokat je!”

Dr. Vesel je Tarčo na TV Slovenija zaprosil: “A bi lahko, prosim, izvedli eno Tarčo z novimi ministri v angleščini, nemščini in francoščini? Mislim, da imamo davkoplačevalci pravico izvedeti, kakšne so jezikovne kompetence ministrov, ki nas zastopajo v Evropi in predstavljajo po svetu. Hvala!”

Robert Golob je povečal tudi število ministrstev. Črnomaljec Marko Pavlišič, tudi nekdanji poslanec, pa je včeraj o tem zapisal:

“Nova ministrstva pomenijo le to, da se bodo najprej nekaj mesecev ukvarjali predvsem sami s sabo. Kje postaviti nov fikus, kdo odobrava potne naloge ipd. Ne vem, če je to dober začetek. Razen, če so mišljena kot “brez listnice”. Kar pa nič ne olajša.”

Dodajmo, da bo ministrstvo brez t. i. listnice le eno (za zamejce in Slovence po svetu). Skupno pa bo Slovenija imela 3-krat več ministrstev kot npr. Švica. Za primerjavo. Leta 2012 je bilo v Sloveniji skupno 12 ministrstev (eno brez listnice), zdaj jih bo 21.

Imena kandidatov smo objavili na povezavi: Imena 

A. L.