Lažejo sebi in vsem nam

(Vir: arhiv)

Danes v Sloveniji ni več kolikor toliko resnega političnega analitika, ki bi trdil, da vlada »Golobnjaka« dela dobro. Več ali manj se vsi strinjajo, da je ta vlada ena daleč najslabših vlad v zgodovini Slovenije, vse pa kaže, da je ne vodi vrhovni šef »Golobnjaka«, ampak kar njegova partnerka, ki je iz njega res naredila navadno »starleto«, kot pravi Aljuš Pertinač.

Pred nekaj več kot desetimi leti pa se je Matej Lahovnik, ob slabem vodenju takratne vlade Boruta Pahorja, katere član je bil, vprašal: »Ali je pilot še na letalu?«

Ob tem ne morem mimo znamenite in seveda neresnične, pa tudi lažnive izjave šefa poslancev Gibanja Svoboda Boruta Sajovica, ki je pred časom dejal: »Vlada dela dobro, mi (poslanci koalicije op. avtorja) delamo dobro …« Izjava, ki bi se ji smejale še kokoši, če bi se znale smejati, pa tudi izjava za zgodovino političnih laži ne le v Sloveniji, ampak tudi širše.

Tipičen dokaz lažem »Golobnjaka« je tudi Aleksander Merlo. Seveda gre za znanega ginekologa in porodničarja iz Postojne, nekdanjega zvestega vojaka propadle LDS, danes pa menda člana Gibanja svoboda. Šef »Golobnjaka«, ga je pred kakim mesecem dni razglasil za nosilca liste Gibanja Svoboda za volitve v EU parlament. Nesrečni Merlo je menda že iskal svojega naslednika in seznanjal pacientke, da jih bo prevzel nekdo drugi, saj je verjel, da bo kot nosilec liste v EU parlament zagotovo izvoljen. Ko pa so potrjevali končno listo za UE parlament, je vrhovni šef »Golobnjaka« Aleksandra Merla pripeljal v službenem avtomobilu na omenjeni dogodek. Med prevozom mu seveda ni povedal, da ga na listi Gibanja svoboda za EU parlament sploh ni več. Vse kaže, da tega ni vedel niti vrhovni šef »Golobnjaka«, saj je kot kaže njegova starleta Tina Gaber, sestavila listo tako, da je Merla preprosto vrgla iz liste. Lahko bi se reklo tudi tako, da je šef »Golobnjaka« Merla brutalno zavrgel, to je »vrgel čez ramo«. Tako se namreč hvali sam v primeru političnih sopotnikov, ki jih ne potrebuje več.  Pravo laž v zvezi s tem pa je izrekla Irena Joveva, ki je dejala, da spoštuje odločitev Merla, da ne bo kandidiral na volitvah v EU parlament, kot da bi se tako odločil sam in ga ne bi zavrnila sama starleta Tina Gaber. Seveda gre za tisto nekdanjo novinarko, ki je še leta 2019 mislila, da je Bruselj na Nizozemskem in ne v Belgiji. No, laži v »Golobnjaku« pač ne manjka. Zato si v nadaljevanju poglejmo še nekatere.

Po uradnih podatkih je danes v Sloveniji 150.000 ljudi brez osebnega zdravnika. Socialni demokrati (SD), ki so sedaj člani koalicije »Golobnjaka«, so nam pred volitvami v DZ leta 2022 zagotavljali, da bodo zagotovili to, da bodo imeli vsi državljani osebnega zdravnika in da bo čakalna doba za postavitev diagnoze in pregled pri specialistu največ 30 dni. Ja seveda so lagali, ne le v SD, lagal je tudi šef »Golobnjaka«, ki je trdil, da je njihova prva prioriteta reforma zdravstva. Zagotavljal je tudi, da bodo čakalne vrste pomembno skrajšali. V »Golobnjaku« pa so se sedaj sprli z zdravniki, ker jim ne želijo povišati plač, kar so se leta 2023 pisno zavezali s podpisom. Danes pa šef »Golobnjaka« laže, ko trdi, da se čakalne vrste niso podaljšale, da pa je v čakalnih vrstah več ljudi. Izjava, vredna Nobelove nagrade za neumnost, seveda. Stvar je še hujša, s pomočjo pristranskega poročanja levosučnih medijev so v »Golobnjaku« iz zdravnikov naredili navadne kriminalce, ki jim gre le za plače, kar seveda ni res. Lahko pa bi bilo res to, da Avstrija razmišlja o državnem odlikovanju za šefa »Golobnjaka«, ki je in bo njihovi državi priskrbel res dovolj zdravnikov, saj naši zdravniki še kako odhajajo v urejeno zdravstveno okolje Avstrije.

Tomaž Vesel, nekdanji šef Računskega sodišča, ki je izven službe na evropski nogometni zvezi pri Aleksandru Čeferinu (UEFA), s popoldanskim delom zaslužil kakih 200.000 evrov letno, KPK pa v tem ni videla nič narobe, utegne biti naslednja žrtev laži šefa »Golobnjaka«. Ta ga je na festivalu Gibanja Svoboda na Zbiljah pri Medvodah, razglasil za »njihovega« kandidata za prihodnjega evropskega komisarja. Vesel je seveda mislil, da je kandidat koalicije, a kaj kmalu se je pokazalo, da temu nista naklonjeni ne SD in ne Levica, kot članici »Golobnjaka«. In utegne se zgoditi, da bo po sili razmer tudi vrhovni šef »Golobnjaka« vrgel puško v koruzo po vzoru Marjana Šarca in z zlatim padalom skušal skočiti na komisarsko mesto v Bruselj, Tomaža Vesela pa bo preprosto po njegovih besedah »vrgel čez ramo«. Laži »Golobnjaka« je še za nekaj nadaljevanj a bodi dovolj. Se nadaljuje.

Avtor: dr. Vinko Gorenak

(Dr. Vinko Gorenak je nekdanji poslanec, državni sekretar in minister za notranje zadeve)

Kolumna je bila prvotno objavljena na strani: DOSEŽKI »GOLOBNJAKA«