Izjava dneva: Vladne stranke goljufajo v času kampanje

Dr. Peter Gregorčič (vir: arhiv)

“Stranke, ki imajo EU poslance, so parlamentarne. Prebilič ni v takšni stranki. Kaj je tam počel? Gregorčič je v takšni stranki. Povabili ga niso, ker vladne stranke, ki so si podredile državno televizijo, goljufajo v času kampanje. Zelo enostavno je in vidno z lune.”

Tako je včerajšnjo Tarčo na TV Slovenija komentiral znani slovenski novinar in urednik Peter Jančič.

Poročali smo že, da je TV Slovenija na soočenje v Tarčo povabila predstavnika stranke Vesna – zelena stranka, ki jo zastopa kočevski župan Vladimir Prebilič. Prav tako na tokratnem soočenju v Tarči ne bi smelo biti Luke Mesca iz Levice, saj Levica nima nobenega eu-poslanca in ni parlamentarna stranka.

Niso pa povabili Slovenske ljudske stranke (SLS) in njenega predstavnika Petra Gregorčiča, čeprav je SLS parlamentarna stranka, saj ima v Evropskem parlamentu enega poslanca. Vesna ni nič od tega.

Prebilič, kot kaže glede na številne nerešene težave v občini Kočevja, beži od tam. Vendar o tem več naslednjič. Za Prebiliča se na družbenih omrežjih tudi čedalje bolj prijemlje vzdevek, da je “na zunaj zelen, znotraj pa rdeč kot lubenica”.

Morda vas zanima tudi: Odmevno: “RTV nastopa kot lakaj globoke države”

K. R.