Metlika: Začenja se 42. vinska vigred

Utrinek z vinske vigredi 2023 (vir: Vinska vigred 2023)

V Metliki se z več prireditvami začenja tridnevni prireditveni niz 42. Vinska vigred v Beli krajini. Bogato dogajanje bo potekalo na vseh treh trgih metliškega starega mestnega jedra, poudarek bo na izobraževanju o vinu, kulinariki in zabavi.

 

Največji vinski festival v državi bodo začeli s strokovno okroglo mizo o izzivih belokranjskega vinogradništva, nadaljevali z delavnico peke belokranjske pogače, degustacijo najbolje ocenjenih vin, podelitvijo priznanj najboljšim vinogradnikom in večernim uradnim odprtjem.

Sobota bo med drugim zaznamovana z degustacijami, delavnicami peke pogače in kulturnim programom. Med drugim bosta nastopili metliška folklorna skupina Ivan Navratil in Mestna godba Metlika.

V nedeljo bodo program začeli z mašo za dobro letino, nadaljevali s programom za otroke in parado plesa, humoristično predstavo Trdoživa Belokranjka, prireditev pa zaključili zvečer s podelitvijo priznanj za najboljšo pogačo in nastopom vokalne skupine Kvintet Dolc.

Organizatorji vse obiskovalce prosijo, naj skušajo delovati čim bolj okolju prijazno. Če je možno, naj prinesejo tudi svojo embalažo.

Prireditve so na Partizanskem trgu v Metliki, vstop je prost.

Program tridnevnega dogajanja (po posameznih dnevih, od danes do vključno nedelje) je dostopen na povezavi: vinska-vigred.

A. L.