Odmevno: “RTV nastopa kot lakaj globoke države”

Vir: Zajem zaslona

Sinočnja televizijska oddaja Tarča je razkrila, da je nacionalno televizijo “sram čistke, ko so z vladajočimi sčistili Petra Gregorčiča, da si ga že drugič niso upali povabiti na soočenje list v Tarčo, čeprav ima SLS evropskega poslanca, Levica pa, denimo, ne. Pa je bila tam. Diskriminacija se temu reče. Zloraba.”

Tako je sinoči oddajo komentiral znani novinar Peter Jančič.

Peter Gregorčič je namreč kandidat SLS za evropskega poslanca (tudi nosilec liste), pred tem je bil izredno učinkovit predsednik sveta RTV Slovenija, ki pa so ga Golobovi nato odstranili in na to mesto imenovali enega od vodilnih v levičarskih nevladnih organizacijah.

Marko Balažic, predsednik SLS, je ravnanje RTV komentiral tako: “Današnja @TarcaRTVSLO je očitni primer medijske blokade parlamentarne @strankaSLS in neokusnega prikrajanja pravil s strani javne @RTV_Slovenija. S kampanjo smo začeli 10. maja.”

Na zapis predsednika SLS se je odzval tudi Janez Janša, predsednik SDS: “Drži. @RTV_Slovenija nastopa kot lakaj globoke države. Stranko @strankaSLS s poslancem v @Europarl_SL ignorirajo, povabijo pa dve levi neparlamentarni listi.”

V Tarčo so namreč povabili listo Vesna, kjer protežirajo Vladimirja Prebiliča, kočevskega župana, ki beži iz Kočevja, pa tudi stranko Levica z Luko Mescem. Nobena od teh strank ni parlamentarna, SLS, ki ima v Evropskem parlamentu svojega poslanca, pa na RTV ignorirajo.

Sicer pa je sinočnja Tarča razkrila tudi vso žalost kandidatov stranke Gibanja Svoboda. Iz javnosti so namreč umaknili vodilno na listi Ireno Jovevo. Namesto nje ali pa katerega od drugih kandidatov Svobode so v Tarčo namreč poslali Mateja Arčona, ki z evropskimi volitvami nima nič skupnega, je pa Golobov tesen prijatelj.

V nadaljevanju objavljamo nekaj komentarjev po sinočnji oddaji:

Edvard Kadič: “Danes v #tarca Matej Arčon namesto Irene Joveve. Lastna stranka se boji njenih katastrofnih komunikacijskih (ne)sposobnosti. Kakšna žalost od kandidatke.”

Bojan Požar:Moji viri iz Svobode: manj @IJoveva na soočenjih, več šans za volilne glasove Svobode. To nam je jasno.”

Miro Haček: “Največjo parlamentarno stranko, Gibanje Svoboda, na soočenju za volitve za evropski parlament zastopa g Arčon, ki sploh ne kandidira in ne eden od devetih kandidatov. Čudaško. … Kampanja se je sicer začela 9.maja, torej pred osmimi dnevi. SLS bi po pravilih javne RTV morala biti na včerajšnjem soočenju.”

Matej Lahovnik: Po zadnjem ponesrečenem nastopu Joveve v 24ur zvečer je očitno strategija “manj Joveve za več glasov”.

Ana T.K.: “Ireno Jovevo so v Svobodi zgleda umaknili iz medijev, da ne bo spet klatila neumnosti! Ženska je negledljiva!#slabirejtingi#tarca”

Boris Vagaja: “So jo skrili.”

Irena Joveva, kandidatka Svobode za evropsko poslanko. V Evropskem parlamentu je bila kot članica LMŠ poslanka že doslej, vendar od nje Slovenija ni imela veliko ali nič. Zdaj jo kot nosilko liste kandidirajo pri Golobovih. (vir: Zajem zaslona)

Vir: X

A. L.