Na Metelkovi 23- in 45-letni migrant sredi belega dne posilila dekle

Eden od vhodov v nekdanjo vojašnico JLA na Metelkovi | Vir: Wikipedia

Na Metelkovi v Ljubljani sta migranta 13. maja letos sredi belega dne posilila dekle. Policija je o dogodku najprej molčala, potem pa ga je za tednik Demokracija vendarle potrdila.

 

Po poročanju tednika naj bi migranta dekletu sledila na stranišče, nato vdrla vanj in dekle posilila.

“V povezavi z vašimi vprašanji lahko v okviru varstva osebnih podatkov potrdimo, da smo 13. 5. 2023 obravnavali dva suma kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost, ki sta bila storjena na območju centra Ljubljane. Oba osumljenca; 23-letni državljan Somalije, z urejenim stalnim bivanjem v Sloveniji, in 45-letni državljan Nigerije, ki na podlagi veljavnega dovoljenja za prebivanje že več let biva na območju Slovenije, sta bila izsledena in s kazensko ovadbo privedena k preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil pripor,” so na Policijski upravi Ljubljana odgovorili na novinarska vprašanja novinarjev Demokracije.

Po poročanju tednika naj bi se migranti vse pogosteje zadrževali v okolici Metelkove in nagovarjali ter nadlegovali študentke in študentke. Tudi zaradi tega si menda dekleta tam ne upajo na stranišče sama.

Pri tem se postavlja tudi vprašanje, zakaj je policija molčala in zakaj je o dogodku, enako kot ob nedavnem posilstvu starke v Cerknici, molčala. Če je na nekem območju nevarnost spolnih napadov, je policija o tem nedvomno dolžna poročati in na to opozoriti javnost. Tiščanje v pesek lahko vodi le v nove in nove spolne napade.

A. V.