Izjava tedna: “Nižje ne gre!”

Ministrice (od leve zgoraj: Dominika Švarc Pipan, Emilija Stojmenova Duh, Alenka Bratušek, Tanja Fajon (vir: X)

“Naj spomnimo. Prva je na volitvah zbrala 741 glasov. Druga jih je zbrala 783, tretja 715 in četrta 1133. Gre za ministrice, ki imajo še manj volivcev kot Nataša Pirc Musar. Nižje ne gre.”

Tako je ob pričujočih fotografijah na omrežju X zapisal uporabnik Marko.

Nekdanji minister in zdajšnji poslanec Zvone Černač (SDS) pa je dodal: “Vse štiri ministrice skupaj so prejele manj glasov kot večina poslancev stranke SDS posamično, SAB pa niti ni prestopila volilnega praga, ker so volili “nov obraz”. Vendar štiri prevare volivcev niso dovolj. MSM s tretjino”neopredeljenih” pripravljajo podlago za peto prevaro!”

Na fotografijah gre za ministrice zdajšnje Golobove vlade, ki jih v zadnjih dneh in tednih bremenijo

  1. Dominika Švarc Pipan, ministrica za pravosodje (SD) – 741 glasov. Bremeni je sum korupcije pri nakupu razpadajoče stavbe za potrebe sodstva na Litijski cesti 51 v Ljubljani, kjer naj bi poniknilo vsaj 6 milijonov evrov.
  2. Emilija Stojmenova Duh, ministrica za digitalno preobrazbo (prej SD, nato hiter prestop v Svoboda) – 783 glasov. Bremeni je domnevni nakup 13 tisoč računalnikov za 6,5 milijona evrov, za katere se ne ve, kje se nahajajo. Razdelila jih je le 39.
  3. Alenka Bratušek, ministrica za infrastrukturo (zdaj Svoboda, prej SAB) – 715 glasov. V zadnjih dneh jo bremenijo pričevanja zaposlenih v protokolarnem objektu Brdu pri Kranju, ki zatrjujejo, da je v tem zavodu zastonj jedla in “spala”. Poleg tega jo bremenijo številni aneksi k posameznim infrastrukturnim projektom.
  4. Tanja Fajon, ministrica za zunanje zadeve (SD) – 1133 glasov. Bremenijo jo številne kritike na račun vodenja ministrstva in zunanje politike, kjer Slovenijo potiska na pot neuspešnih.

Prve tri (Švarc Pipan, Stojmenova Duh in Bratušek) na volitvah aprila 2022 sploh niso bile izvoljene v parlament, nato jih je reševal Robert Golob. Tanja Fajon pa je prejela tako malo glasov (1133), da to sploh ni omembe vredno. V parlament je prišla za las.

M. D.