Dr. Stane Granda o incidentu na Kredarici in medijskih odzivih

Dr. Stane Granda, predsednik Zbora za republiko in častni občan Mestne občine Novo mesto (vir: arhiv)

“Vemo, da Triglav za Slovence pomeni zelo veliko, je simbol boja za Slovenstvo. Spomnite se, kako je Jakob Aljaž prišel do Triglava, to je bila velika zmaga Slovenstva. Zadnje čase se pa načrtno vse svetinje rušijo. Tudi predsednica partije je na Triglavu obesila LGBT zastavo. To je bilo zame skrunjenje Triglava, skrunjenje pa se nadaljuje in se verjetno še bo.

Vidi se, kako je ta nestrpnost, nedemokratičnost in mazanje vsega del politične taktike, ki vodi k uničevanju demokracije.”

Tako je v pogovorni oddaji na Radio Ognjišče povedal dr. Stane Granda, zgodovinar in častni občan Mestne občine Novo mesto.

Dejal je še: “Minimalna kultura mora biti, minimalni standardi do nacionalnih simbolov morajo biti. Pri nas pa se sistematično ruši vse, kar je povezano s slovensko državo, naj gre tukaj za predsednika vlade, Slovensko vojsko, ustavo, slovenski jezik …

Tako se je zgodil ta incident, ki je del tega strahotnega političnega primitivizma, ki vedno bolj ogroža demokracijo. Pri nas demonstracije potekajo proti demokraciji.”

V nadaljevanju je dr. Stane Granda govoril tudi o “koronafašizmu”.

Več lahko preberete na povezavi: ognjisce.si

Spomnimo. Tako je “predsednica partije”, kot se je izrazil dr. Granda, na Triglavu razvila zastavo LGBT (kratica, ki zaobjema lezbijke, geje, biseksualne in transspolne osebe). S tem se je začelo.

V ponižanje in v posmeh vseh Slovencev in Slovenk, domovina in njeni državljani Tanji Fajon (na sredini) tako niso prioriteta.

In se tako nadaljevalo:

Petkovi biciklisti na Triglavu

Ter končalo z napadi na predsednika vlade in notranjega ministra na Kredarici:

S pričevanjem očividca:

Slišal sem cirkus in stopil ven. Pred tem sploh nisem vedel, da sta predsednik vlade in notranji minister tukaj. Šel sem ven in ju videl. Oba sicer zelo dobro tudi poznam. Skrajno neprimerno. Način komuniciranja, žaljenje, komunikacija, ki ni primerna niti za dolino, kaj šele za goro. Takšen način komuniciranja je za v hlev,” je šokiran povedal Jože Senica, sodelavec Agencije RS za okolje na Kredarici. “Skakali so po mizah, žvižgali, trobili s piščalkami in žalili.”

Posnetek:

C. R.