Tri prometne nesreče, trije pod vplivom alkohola

Slika je simbolična. (vir: pixabay.com)

S Policijske uprave Novo mesto poročajo o treh nesrečah ob koncu tedna, vsem trem so botrovali vinjeni vozniki.

V sinočnji nesreči v Malinah pri Štrekljevcu, nekaj pred 21. uro, so policisti s svetlobnimi in zvočnimi signali ustavljali voznika osebnega avtomobila znamke Audi. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, z veliko  hitrostjo je nadaljeval z vožnjo, izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil na streho.

26-letni voznik, ki med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu, in 23-letni potnik sta se v nesreči lažje poškodovala. Voznik nima veljavnega vozniškega dovoljena, vozil je pod vplivom alkohola, v litru izdihanega  zraka je imel 0,88 miligramov alkohola. Vozil je
neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Ovadili ga bodo na pristojno sodišče.

Nesreča pri Pogancih

V nedeljo, okoli 19.30, se je zgodila prometna nesreča na cesti Novo mesto – Metlika, pri Pogancih. Voznik osebnega avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste, kjer je trčil v brežino, in se prevrnil. Lažje poškodovanega 40-letnega domnevnega voznika in 42-letnega potnika so reševalci oskrbeli in odpeljali  v bolnišnico. 40-letnik je imel v litru izdihanega zraka 0,76 miligramov alkohola. Policisti nadaljujejo z  ugotavljanjem vseh okoliščin in bodo zoper povzročitelja nesreče na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Nesreča v Novem mestu

V petek, 5. novembra, nekaj pred 20. uro, se je zgodila prometna nesreča v Novem mestu. Za nesrečo je odgovoren 27-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v avtomobil 19-letnega voznika, njegovo vozilo pa je odbilo še v avtomobil 49-letnega voznika.

V  nesreči se ni nihče poškodoval, povzročitelj je vozil pod vplivom alkohola. V litru
izdihanega zraka je imel 0,51 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in izdali plačilni nalog.

M. D.