Osebe, ki nižajo ugled Slovenije in ogrožajo njen razvoj!

Od leve: Evropski poslanci iz vrst SD (Milan Brglez, Tanja Fajon) in LMŠ (Klemen Grošelj, Irena Joveva), ki Sloveniji zaradi svojih političnih interesov povzročajo veliko škodo. (vir: družbena omrežja)

Evropski parlament je na današnjem plenarnem zasedanju razpravljal o svobodi medijev v Sloveniji. Sprva načrtovano razpravo o vladnih poskusih utišanja svobodnih medijev na Poljskem in Madžarskem so pobudo socialdemokratov in liberalcev (socialistov) konec minulega tedna razširili tudi na Slovenijo.

Razlog za to je v svoji kolumni zelo natančno opisal evropski poslanec dr. Milan Zver – kolumno lahko v celoti preberete tukaJ

Mi pa v nadaljevanju objavljamo del, kjer dr. Zver zelo dobro opisuje namen tega, kar počnejo v SD s Tanjo Fajon na čelu in Šarčevi LMŠ.

Ko medijska svoboda postane »politikum«

“Od leta 1998, torej skoraj 23 let mineva, odkar so socialisti kot po tekočem traku izgubljali na evropskih volitvah. Ostali so najmočnejša politična sila na levi strani. A nikakor jim v tem času ni uspelo premagati tekmeca na desni sredini (Evropske ljudske stranke). Ta frustracija je težka in pričakovati je bilo, da bodo izrabili vse možnosti za »come back«. Eden od teh mehanizmov, ki ga imajo, je način sprejemanja dnevnega reda plenarnih zasedanj.

Ker je levica v Evropskem parlamentu (EP) bolj fragmentirana kot desnica, imajo glas ali dva večine. Kakšen absurd, da glas manjše komunistične poslanske skupine šteje na t. i. konferenci predsednikov enako kot glas ELS. V tem primeru očitno ne šteje d’Hondt.

In to je tudi razlog, da sta Poljska in Madžarska nenehno na tapeti, tej dvojici pa so na priporočilo slovenskih evropskih poslancev z levice priključili še Slovenijo.

Gre torej za politično izbiro; vse tri države, ki so sedaj na prangerju, imajo desne vlade.

Niso problem umori novinarjev na Malti in Slovaškem, saj tam so na vladi levičarji. Taka groba zloraba nekega inštrumenta pri sprejemanju odločitev je v  samem jedru škodljiva za demokracijo.

Dejstvo je, da tisti, ki informirajo Bruselj o svobodi medijev v Sloveniji, imajo pri nas največ svobode in privilegijev.

Pred plenarno sejo Evropskega parlamenta je bila vaja na delovni skupini LIBE pod vodstvom Sophie In ’tVelt. Slišati je bilo samo leve obrekovalce. Slaba šala. Na sredinem plenarnem zasedanju EP je šlo za še bolj orkestriran napad na slovensko vlado, predvsem na premiera Janšo. Argumenti predlagateljev točke so bili površni in preveč splošni.

Dejstva so bila na strani tistih, ki so zagovarjali ukrepe slovenske vlade. Če povzamemo, so bili napadalci v tem primeru poraženi.

Kdaj take gonje proti desnim vladam lahko prinesejo škodo za državo?

Kot sem že poudaril, je vsaka razprava o tej temi dobrodošla. Če bi jih imeli več na nacionalni in lokalni ravni, ne bi bili v tako slabem položaju, kot smo. Toda posledice lahko postanejo v določenih okoliščinah katastrofične.

Če bo levici uspelo dokazati, da v Sloveniji ni vladavine prava, bo kazen prišla na podlagi pravkar sprejetega mehanizma o vladavini prava pri črpanju evropskih sredstev.

V najboljšem primeru bi prišlo do večjih zamujanj, kar bo povzročilo konkretno gospodarsko škodo. Seveda, če bo Sloveniji dokazana sistematična kršitev vladavine prava, bo Slovenija prikrajšana za velika sredstva, ki zanjo predstavljajo zgodovinsko razvojno priložnost.

Da zaključim, lahko se zgodi, da vas bodo, kolegi in predvsem kolegice iz socialistov in liberalcev v EP, nekoč vprašali po pameti in vaši odgovornosti za morebitne izgubljene milijarde evrov. Ne gre le za to, da nižate ugled Slovenije tik pred predsedovanjem, ampak ogrožate njen razvoj.

Avtor: Dr. Milan Zver, poslanec Evropskega parlamenta, kolumno lahko v celoti preberete tukaj

M. D.