Novo mesto: V domu starejših v tednu dni potrjenih 25 okužb

Dom starejših občanov Novo mesto (foto: DSO)

V Domu starejših občanov Novo mesto je okuženih 16 stanovalcev in 9 zaposlenih, skupno 25 oseb. V rdeči coni je bilo včeraj nastanjenih 15 stanovalcev, ena stanovalka je bila v bolnišnici.

Vse to se je odvilo v času enega tedna. Prva okužba v domu je bila namreč potrjena prejšnjo sredo, 28. oktobra 2020, ko so iz doma sporočili, da je okužena ena izmed zaposlenih.

Vsem, ki so bili v stiku z okuženo sodelavko, so še isti dan odvzeli bris. V petek, 30. oktobra, so nato sporočili, da so na novi koronavirus testirali 109 stanovalcev in 41 zaposlenih. Okužba je bila potrjena pri 7 stanovalcih in 6 zaposlenih.

Stanovalce s potrjeno okužbo so v petek začasno preselili v Splošno bolnišnico Brežice in Splošno bolnišnico Topolšica, pozneje še v Splošno bolnišnico Novo mesto. V ponedeljek so nato objavili, da se bodo stanovalci iz bolnišnic predvidoma še v tem tednu vrnili v dom, kjer so organizirali rdečo cono.

V ponedeljek, 2. novembra, so nato objavili, da so okužbo potrdili še pri 3 zaposlenih in 4 stanovalcih. Skupno je bilo v ponedeljek okužba potrjena pri 11 stanovalcih in 9 zaposlenih. Včeraj pa so objavili, da je bila okužba potrjena še pri 5 stanovalcih.

Skupno je okužba potrjena pri 16 stanovalcih in 9 zaposlenih. V domu pa so že vzpostavili rdečo cono in stanovalce preselili nazaj v dom. Le ena izmed oskrbovank je v bolnišnici.

M. D.