Novo mesto: Sanacija po udoru strehe Olimpijskega centra

Novomeški občinski svetniki bodo na četrtkovi seji med drugim obravnavali Poročilo o aktivnostih mestne občine ter Zavoda Novo mesto v povezavi s sanacijo Olimpijskega centra v Češči vasi. Poročilo je pripravil Zavod Novo mesto.

Iz poročila je razvidno, da je občina za namestitev membrane za pokritje Olimpijskega centra s podjetjem Duol sklenila 10-letno najemno pogodbo. Duol ima za membrano sklenjeno zavarovalno pogodbo z Zavarovalnico Triglav.

Udor strehe na Olimpijskem centru se je zgodil 23. januarja 2023 (več), takoj za tem so stekle aktivnosti za zaščito inventarja in obeh stez (kolesarska in atletska). V prvi fazi sanacije je bilo treba odstraniti ves sneg. Zaradi zbitosti zaledenelega materiala so dela potekala počasi in oteženo.

Pri čiščenju snega so pomagali zaposleni Zavoda Novo mesto, gasilci, športna društva ter podjetje Vzdrževanje objektov, ki je s pomočjo kamionskega dvigala iz notranjosti očistilo preko 200 m³ snega in iz robov okoli 100 m³ snega.

Membrane zdaj do odločitve Zavarovalnice Triglav ne smejo odstranjevati in mora ostati v istem stanju. Treningi in ostale športne dejavnosti pa bodo vzpostavljene kakor hitro bo mogoče, je razvidno iz sporočila.

Celotno poročilo je dostopno na povezavi: novomesto.si/

M. D.