Novo mesto: Udor strehe Olimpijskega centra v Češči vasi

Veledrom z uničeno streho

Včeraj je zaradi izrednih vremenskih razmer prišlo do vdora strehe dvorane Olimpijskega centra Novo mesto. Zavod Novo mesto je ob tem sporočil, da je do vdora prišlo kljub temu, da so bili ob napovedanih vremenskih razmerah upoštevani vsi protokoli in postopki, ki jih predvideva dobavitelj strehe.

Poškodovanih ni bilo, v postopku pa so ukrepi za preprečevanje nadaljnje škode na objektu. Višina do sedaj povzročene škode še ni znana.

Do nadaljnjega so odpovedane vse načrtovane aktivnosti na poškodovanem športnem objektu. Zavod Novo mesto pa si bo skupaj z dobaviteljem strehe podjetjem Duol in z nami kot lastnikom objekta prizadeval za njegovo čimprejšnjo sanacijo.

Več: Sneg porušil streho velodroma

Na podlagi napovedanih vremenskih razmer je komunikacija med upravljavcem objekta Zavodom Novo mesto ter podjetjem Duol sicer potekala ves pretekli teden. Navajajo, da so bili pravočasno sproženi vsi dogovorjeni protokoli, ki naj bi preprečili preobremenitev šotora. Še pred sneženjem je bil v prostoru vzpostavljen zahtevani nadtlak, objekt pa je bil ustrezno ogrevan.

Poklicni gasilci so s strehe odstranjevali sneg in črpali vodo. Natančno analizo in oceno škode bodo opravili v prihodnjih dneh.

Sanacija Olimpijskega centra Novo mesto se je začela takoj, posredovali so gasilci GRC Novo mesto, PGD Šmihel pri Novem mestu, Kamence, Ždinja vas, Prečna, Stopiče, Otočec in Podgrad-Mehovo, nato so s PVC folijo prekrili leseni del objekta.

Potek sanacije si lahko ogledate na povezavi

Gasilci: Sanacija del po udoru dvorane Olimpijskega centra v Češči vasi se je začela takoj. (vir: Zajem zaslona)

Vir: MO Novo mesto

M. D.