Sneg porušil streho velodroma (video)

Snežne razmere povzročajo v številnih koncih Slovenije velike nevšečnosti. Najhuje je na jugovzhodu, med drugim tudi v Novem mestu, kjer je v Češči vasi sneg porušil streho velodroma oziroma Olimpijskega vadbenega centra Češča vas.

 

V Novem mestu je namreč čez noč in v zadnjih nekaj urah zapadlo od 50 do 60 centimetrov snega. Teža slednjega je bila očitno prevelika za streho veledroma, ki se je sesedla sama vase.

“Zaradi preobremenjenosti šotora je prišlo do posedanja. In to kljub temu, da so bili vsi protokoli vzpostavljeni. Nadtlak in temperatura sta bila v skladu, vendar je bila preobremenjenost prevelika. Angažirali smo tudi gasilce, ki so pred tem že črpali vodo, vendar se je vseeno zgodilo najhujše,” so sporočili iz Zavoda Novo mesto, ki imajo objekt v upravljanju.

Oglejte si video.

“Po vseh odličnih novicah, ki smo jih bili deležni iz velodroma v Anadii na Portugalskem, kjer so naša dekleta in fantje dosegali vrhunske rezultate, tokrat prihaja slaba novica iz novomeškega velodroma. Zaradi obilnega sneženja je streha tamkajšnjega objekta popustila in se sesedla. To pomeni, da izvedba državnega prvenstva, ki bi moralo biti ta konec tedna, žal ne bo mogoča,” so ob tem zapisali s Kolesarske zveze Slovenija.

Porušena streha novomeškega velodroma.

M. D.