Od sinoči 17 prometnih nesreč

(vir: PU Novo mesto)

Na območju Dolenjske že več ur sneži, vozne razmere so zahtevne, promet pa zelo upočasnjen, zato policija vsem voznikom svetuje previdnost.

Policisti spremljajo razmere na cestah, obveščajo pristojne službe in na več odsekih cest iz prometa izločajo tovorna vozila. Veliko težav je zaradi podrtih dreves, ki so padla na cesto in ovirajo promet.

Od sinoči, od 22. ure so obravnavali dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 15 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V večini primerov je šlo za trke v podrta drevesa in zdrse vozil.

Voznikom svetujejo, naj upočasnijo hitrost, povečajo varnostno razdaljo in vozijo strpno. Na pot se naj odpravijo le, če je to nujno potrebno. Preverijo naj razmere na cestah z vozil pred vožnjo odstranijo sneg in se na pot odpravijo pravočasno.

Previdni naj bodo tudi pešci, saj je na pločnikih marsikje še veliko snega. Hoja ob robu cestišča je v zimskih razmerah zaradi nevarnosti zdrsov vozil še posebej nevarna. Tudi za pešce velja, naj opravke odložijo, če ti niso nujno potrebni.

V Novem mestu in okolici je zapadlo že 50 do 60 cm snega. Še vedno sneži. Previdno.

Cesta Podturn – Črmošnjice – Črnomelj; Kočevske Poljane
Bela krajina, Ručetna vas
Črmošnjice nad Semičem, ob 13. uri
Vahta, Gorjanci, ob 13. uri

Vir: PU Novo mesto in cestne kamere

M. D.