Še ne 12-letni Alino umrl sto metrov od doma

(vir: Slovenske novice, splet)

V soboto, 30. aprila, smo poročali, da se je na cesti od Podturna proti Črnomlju, v Starih Žagah, na prednjem prekucnem nakladalniku kmetijskega traktorja peljal 11-letnik otrok. Domnevajo, da je med vožnjo potegnil na vzvod zatege, kar je imelo za posledico, da se je nakladalnik odpel, otrok pa je padel na cesto.

Umrl je približno 100 metrov od doma.

Danes pa v tiskani izdaji Slovenskih novic (SN) poročajo, da je umrl 11-letni Alino Kosec (9. maja bi dopolnil 12 let), njegova mama, 29-letna Danijela Kosec, pa jim je povedala, da je stekla na kraj nesreče in je Alina vzela v naročje.

“Tako kot sem pred slabimi štirimi leti vzela v naročje okrvavljenega partnerja Danijela. A niti sinku ni bilo pomoči. Umrl je. Šel je gor, med zvezde, k očetu. Ampak tisti trenutek je bil pri meni, v mojem naročju.”

Policija je poročala, da je otroku najprej pomagal voznik traktorja, nato pa še policisti iz Dolenjskih Toplic, do prihoda ekipe nujne medicinske pomoči, vendar otroku niso mogli več pomagati. Točen vzrok smrti bodo ugotovili na Inštitutu za sodno medicino.

Težke preizkušnje

Oktobra 2019 so Danijeli v Rimšu (Krško) ubili moža Danijela. Eden ga je zagrabil od zadaj, mladoletnik ga je zabodel, “in to le zato, ker je hotel pomiriti sosedovega psa, ki je lajal pozno v noč”. Storilec je bil oproščen  mladoletnik pa je dobil dve leti prevzgojnega doma”, v SN navajajo Danijeline besede.

Po tem, ko je izgubila moža, se je Danijela preselila k staršem v Belo krajino. S Sandijem in prijateljico z družino so v Občicah kupili staro hišo, potrebno obnove. Še preden so se vselili, je hiša pogorela. Zdaj jo počasi in postopno obnavljajo. Hkrati pa poskušajo živeti normalno življenje: redijo pujse, koze, tudi kokoši imajo.

Alino je obiskoval 5. razred osnovne šole v Semiču. Nesrečnega dne je sedel na traktorju, ki ga je vozil 52-letni sosed, sicer poklicni voznik.

Pri ogledu kraja nesreče so sodelovali forenzični strokovnjaki Sektorja kriminalistične policije iz Novega mesta. Za voznika traktorja so odredili strokovni pregled, indikator alkohola na kraju ni pokazal prisotnosti alkohola v izdihanem zraku.

Tiskana oblika Slovenskih novic, naslovnica.

A. L.