Miloš Milović sklepal pogodbe z Gen-I, ko ga je vodil Robert Golob

(vir: arhiv)

Po večmesečnem poizvedovanju in čakanju na odgovor, ali je bivši policijski specialec in varnostnik nekdanjega premierja Drnovška, ki je (domnevno) brezplačno svetoval sedanjemu premierju in kar nekaj ministrom Svobode, v času Roberta Goloba sklepal tudi pogodbe z Gen-I, je ta odgovor zdaj tukaj.

Bilo je sedem pogodb oziroma aneksov, je včeraj poročal portal N1.

Podatek so za portal potrdili v uradu informacijske pooblaščenke Mojce Prelesnik, prek katerega so podjetje Gen-I že pred meseci zaprosili za pisno dokumentacijo o sodelovanju z Milovićevim podjetjem VPS Svetovanje. Podrobnosti pogodb pa portalu niso želeli razkriti.

Vprašanja, povezana z Milošem Njegoslavom Milovićem, so se odprla novembra lani, ko je Goloba v parlamentu pričakalo poslansko vprašanje poslanca SDS Žana Mahniča. Tega je zanimalo, ali je res, da je spremenil način varovanja tako, da ga kot vse dosedanje predsednike vlade ne varuje več policija, ampak je za njegovo varovanje zadolžen prav Milović. Slednji naj bi poleg Golobu pri varovanju svetoval tudi nekaterim ministrom, pri čemer pa ni jasno, kdo ga plačuje. Tako Golob kot njegovo Gibanje Svoboda in ministrstva namreč zanikajo, da ga plačujejo.

Zdaj, ko je potrjen podatek, da je bil Milović na plačilni listi Gen-I v času, ko ga je vodil Golob, postaja jasno, da sta Golob in Milović veliko bolj povezana, kot je Golob to pripravljen priznati. Očitno je, da je Milović skušal prevzeti varovanje Goloba, pri tem pa si očitno obetal določene koristi, ki pa bodo zdaj, ko so razkrite njegove povezave z Golobom, najverjetneje padle v vodo.

A. V.