Koliko naj bi stal prestop v SD? 400.000 evrov in sanjska služba v Nogometni zvezi Slovenije

(vir: pixabay.com)

Poročali smo že (tukaj), da je poslanec Gregor Židan, ki je bil izvoljen na listi SMC, v ponedeljek prestopil v stranko SD. Nekdanji bankrotirani nogometaš, ki je v velikih finančnih škripcih in osebnostni stiski, je ob tem kolegom poslancem dejal, da je “dobil sanjsko ponudbo, ki je ni mogel zavrniti”.

To sta potrdila tako Janja Sluga, vodja poslanske skupine SMC, kot Zdravko Počivalšek, predsednik stranke SMC, ki je včeraj še povedal, da jih je Židanov prestop presenetil, saj je ta nenehno podpiral odločitve stranke, pri kandidaturi za predsednika stranke je podpiral tudi Počivalška.

Danes pa portal Pozareport.si navaja, da naj bi Židanov prestop uredil poslanec Matjaž Han, ki je tudi vodja poslanske skupine SD. Tudi Pozareport.si je zapisal, da naj bi izvedbo “logistično” speljal (plačal) smetarsko-medijski tajkun Martin Odlazek (lastnik številnih medijev in radijskih postaj, tudi na Dolenjskem), o čemer smo tudi mi že poročali. Na spletnem portalu so dodali, da so pridobili še dve dodatni potrditvi Židanove izjave o sanjski ponudbi. Han in Odlazek sta osebna prijatelja. Po navedbah portala naj bi Han Odlazku tudi zagotavljal politično podporo stranke SD. Dodajmo, da Odlazek navedb o “sponzoriranju”, ki so v javnosti že več dni, doslej še ni demantiral.

In zdaj pozor! Koliko naj bi stal ta prestop? 400.000 evrov in po koncu mandata še sanjska služba v Nogometni zvezi Slovenije.

Kaj je namen tega prestopa?

Za vsako ceno zrušiti obstoječo vlado! Stranka SD ne izbira sredstev. Doslej je v svoje vrste že privabila enega poslanca Levice (Franca Terčka), z Židanom imajo zdaj 12 poslancev (namesto 10, kot so jih dobili na volitvah).

Vir: https://pozareport.si/

C. R.