sreda, 17 julija, 2024
Doma Slovenija Kruto: V igri milijoni globoke države

Kruto: V igri milijoni globoke države

(vir: pixabay.com)

Protesti so propadli, nastopajo milijoni globoke države.

Tako je na družbenih omrežjih ponedeljkov prestop poslanca Gregorja Židana iz SMC v poslansko skupino stranke SD komentiral Tomaž Štih, znani publicist in dolgoletni pisec bloga Libertarec.

Poslanec Židan je iz SMC v SD prestopil nenadno, vodja poslanske skupine SMC Janja Sluga pa je na včerajšnji novinarski konferenci povedala, da Židan za prestop ni navajal političnih razlogov, ampak zgolj “sanjsko ponudbo”.

Novinar Vinko Vasle je nadalje zapisal, da je prestopnik Gregor Židan iz SMC nekaterim kolegom v stranki rekel:

“Dobil sem takšno sanjsko ponudbo iz stranke SD, da se ji nisem mogel upreti.”

Kdo je Židan?

Gregor Židan je nadomestni poslanec, Ljubljančan, kandidiral je v Mariboru, kjer je dobil 886 glasov. V parlamentarnih klopeh je nadomestil Zdravka Počivalška, ko je ta postal minister za gospodarski razvoj in tehnologijo. V parlamentu je molčeč in neopazen, v zasebnem življenju pa je v veliki finančni in osebnostni stiski, povezani z izgubo velikih vsot denarja na športni stavnici, kamor naj bi že pred leti stavil okoli pol milijona evrov in očitno vse izgubil.

Židan je bil včasih nogometaš, kot poslanca oziroma njegov glas pa v SD potrebujejo, njihov edini cilj je namreč zrušiti zdajšnjo vlado pod vodstvom Janeza Janše, za kar ne izbirajo sredstev.

Dodajmo, da gre v Židanovem primeru očitno za veliko korupcijsko tveganje in tudi sum storitve kaznivega dejanja, zato številni pozivajo Policijo in Komisijo za preprečevanje korupcije, naj vendarle ukrepa.

Nekateri tudi navajajo, da je za Židanov prestop “logistično poskrbel” tajkun Martin Odlazek, lastnik številnih medijev in radijskih postaj (tudi nekaterih na Dolenjskem), ki je bil že pravnomočno obsojen zaradi gospodarskega kriminala in tudi v zaporu, pa tudi zdaj je v velikih škripcih. Tudi v njegovem velikem interesu je, da zdajšnja vlada pade in si tako zagotovi imuniteto, zaščito, nedotakljivost.

Znani slovenski zdravnik dr. Blaž Mrevlje je vsemu temu ob rob na Twitterju zapisal:

“Volilci volijo stranko. Ta pošlje v parlament fuzbalerja. Fuzbaler sedi na rezervni klopi. Nakar ga odkupi konkurenčna stranka, kateri je s kandidaturo na volitvah potencialno “kradel” glasove. Severnobalkanska provinca 2020.”

Gregor Židan je nekaterim poslanskim kolegom povedal, da se ni mogel upreti sanjski ponudbi, ki jo je dobil iz SD.

C. R.