Žužemberški Keko – Varicon z novimi lastniki

Keko - Varicon (vir: Google)

Podjetje Keko – Varicon iz Žužemberka ima novega lastnika. Podjetje je bilo doslej v lasti skupine MSIN, zdaj so ga prodali ameriški družbi Bourns. S spremembo lastništva je prišlo tudi do sprememb na vodilnih položajih.

V Keko – Variconu je bilo lani povprečno 140 zaposlenih, ustvarili so 9,7 milijona evrov prihodkov in 512 tisoč evrov dobička.

Keko – Varicon iz zraka (vir: podjetje)

Podjetje je eno izmed vodilnih podjetij na svetu v proizvodnji prenapetostnih keramičnih zaščitnih komponent in zaščit proti EMI in RFI motnjam. Glavni izdelek je varistor, večino proizvodnje prodajo na evropskih, ameriških in azijskih trgih.

Skupina MSIN, ki je bila doslej lastnica tega žužemberškega podjetja, je v lasti Marka Moharja in Matjaža Satljera. V lasti MSIN-a so še podjetja Cetis, EGP Škofja Loka, KIG in Donit Tesnit.

Novi ameriški lastniki so vodenje podjetja že prevzeli, kažejo podatki v Poslovnem registru Slovenije. Direktorja sta Američan Robert Craig Shipley in Madžar Laszlo Szilard Nagy. Dosedanji direktor Tomaž Bojko pa je prokurist.

C. R.