Ali požar v Veliki Kladuši napoveduje povečano število prehodov slovenske meje?

Okoli 6.30 je zagorelo v migrantskem centru v Veliki Kladuši, znanem Miralu, v katerem se nahaja več sto migrantov, po uradnih podatkih 673. Vzrok požara uradno ni znan, po neuradnih informacijah je bil povzročen zaradi človeške neprevidnosti.

Ranjenih in opečenih, predvsem pa nadihanih dima, je okoli 30 migrantov, ki so jim nudili potrebno zdravstveno oskrbo. Žrtev ni. Gasilci požar še vedno gasijo.

(vir: klix.ba)

Številni migranti se nahajajo na prostem. V tem kantonu so kapacitete že zdaj pokale po šivih, oblasti v bistvu točno niti ne vedo, koliko migrantov se nahaja na njihovem območju. Navajajo pa, da je samo na območju Bihaća od 3000 do 4000 migrantov, pritisk prihajajočih pa se še naprej krepi.

Nekateri napovedujejo, da požar, kjer je brez nastanitve ostalo več sto migrantov, napoveduje tudi povečano število ilegalnih prehodov južne državne meje.

Vir: klix.ba

Objavljamo tudi izjavo migrantov, kot je to objavil spletni portal biscani.net. Prevoda ni, je pa iz posnetka razvidno, da so se v centru Miral nahajali zgolj mladi moški.

 

Vir foto: facebook.com

Skupina na dvorišču (vir: biscani.net)

J. M.