Za ideologa levice je nasprotovanje spolnemu nadlegovanju migrantov fašizem

Igor Pribac (levo).

Ideolog levice in nekdanji vodja volilne pisarne bivšega predsednika Danila Türka Igor Pribac znova razburja s svojimi tviti. Včeraj se je na novico, da so domačini v Neaplju napadli dva migranta, ker sta spolno nadlegovala tamkajšnje deklice, odzval z zapisom: “Ni treba do Neaplja, da bi zaznali fašizem.”

 

Za Pribca je torej nasprotovanje spolnemu nadlegovanju deklic fašizem, kar je le še eden od njegovih kontroverznih zapisov.

Pribac je namreč javnost do zdaj že razburjal s številnimi zapis. Najbolj odmeven je bil zapis iz leta 2016, s katerim je skušal relativizirati spolno nadlegovanje, ki jih zagrešijo migranti. Tako se je na poročanje medijev, da je eden od migrantov v Celju nadlegoval dekle odzval z zapisom: “Si mlad moški in imaš naenkrat na dosegu to, kar si včasih videl na TV in v sanjah. Kaj storiš v zavetju teme in gruče?”

Sicer pa se je Pribac tudi sam soočal z obtožbami, da je spolno nadlegoval študentke. Leta 2021 mu je namreč senat Univerze v Ljubljani odrekel ponovno izvolitev v naziv izrednega profesorja na filozofski fakulteti, s čimer je ostal brez možnosti nadaljevanja poučevanja. Pribac se je namreč soočal z očitki o neprimernem obnašanju, verbalnem spolnem nadlegovanju študentk na ustnih izpitih in celo fizičnem nadlegovanju. Očitki so izhajali iz ankete med študentkami in študenti ter dveh anonimnih izjav.

A. V.