Na tradicionalnem poletnem taboru v Bovcu zbrane nagovoril predsednik Janša

Janez Janša, predsednik SDS, v nagovoru zbranim v Bovcu

S srečanjem članov in simpatizerjev se je danes na letališču v Bovcu začel 28. poletni tabor Slovenske demokratske stranke (SDS). Zbrane iz vse Slovenije je med drugimi nagovoril predsednik SDS Janez Janša, ki je izpostavil napačne odločitve aktualne vlade in krizo vrednot v slovenski družbi. Tabor se bo s tradicionalnim vzponom na Triglav končal čez dva tedna.

Janez Janša je v nagovoru dejal, da so v Bovec danes prišli tisti, “ki imamo Slovenijo radi. Zbralo se nas je ogromno. Nekateri so rekli, da nas bo še več, ko bomo spet na vladi, ampak toliko, kot nas je danes, nas še ni bilo nikoli”.

V nadaljevanju objavljamo nekaj poudarkov iz Janševega govora:

Zadnje leto v Poslanski skupini SDS iz dneva v dan čakamo, da bo Golobova vlada predlagala kaj, kar bi se splačalo podpreti. Vedno podpiramo dobre ideje, a teh je v zadnjem letu zelo malo.

V zadnjem letu nismo poslušali le, kdaj bomo lahko jedli meso in kaj bomo lahko govorili, ampak smo kot država zamujali pri mnogih razvojnih priložnostih. Naša vlada je evropska sredstva razporejala med pomembne projekte nacionalnega pomena, letos pa doživljamo reze prav pri teh projektih. Infrastrukturni projekti se brišejo, denar pa gre na Metelkovo za projekte, od katerih Slovenija še nikoli ni imela nič.

Potrebujemo koalicijo zdrave pameti. Za mizo vidim nekaj mladih z majico “obstajata samo dva spola”. Če bi mi 10 let nazaj nekdo rekel, da bomo morali nositi majico s takšnim napisom bi mislil, da je kolega nekaj preveč popil. Danes je to potrebno in očitno to ni zadnji tak napis. Kmalu bo očitno treba nositi napis “podnevi sveti sonce, ponoči sveti luna”.

SDS ima za sabo pot, ki je nekoliko daljša od samostojne Slovenije. Slovenijo smo sanjali, jo izborili in se zanjo vedno borili. To je pot številnih zmag in porazov ter tudi pot lekcij. Veliko smo se naučili. Moramo biti potrpežljivi do trenutka, ko bo možno sestaviti močno koalicijo, ki bo Slovenijo popeljala nazaj na pot, za katero smo glasovali na plebiscitu. Na to pa ne bo treba čakati zelo dolgo.

Dobili smo le Svet za sovražni govor, v katerem pa so ljudje, ki so vas v času, ko ste pred sodiščem protestirali proti zrežirani zgodbi Patria, ozmirjali z drhaljo. Danes ti ljudje odločajo, kaj lahko poveste proti vladi in kaj ne.

Janez Janša se je dotaknil tudi volitev v Evropski parlament čez slabo leto dni in dejal, da bodo v stranki pripravili najboljšo kandidatno listo doslej. V pripravah nanje pa morajo predvsem okrepiti članstvo, največ v vrstah Slovenske demokratske mladine, ki je starejši člani stranke ne smejo jemati kot konkurenco, je dejal.

Udeležence tabora so pozdravili tudi bovški župan Valter Mlekuž, vodja poslanske skupine SDS ter podpredsednik državnega zbora Danijel Krivec in predsednik Gorniškega kluba dr. Henrik Tuma Anton Žunter. Mlekuž je zbrane pozval, naj storijo vse, kar je v njihovi moči, da se za izgradnjo nove kaninske žičnice pridobi državna sredstva.

Program poletnega tabora od nedelje dalje vsak dan do 5. avgusta vsebuje predvsem organizirane pohodniške in plezalne aktivnosti na Bovškem in v Julijskih Alpah, prenočevanje pa je organizirano v kampu Klin v Lepeni.

Podroben program je dostopen na povezavi: Program 28 tabora 2023 

Še nekaj fotografij:

M. D.