V SDS ostro nasprotujejo evtanaziji

(vir: pixabay.com)

Predstavniki levih strank, pod krinko društva Srebrna nit, so v državni zbor vložili pobudo za začetek zbiranja podpisov za vložitev predloga Zakona o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja, o čemer smo poročali tukaj.

Iz Slovenske demokratske stranke (SDS) so ob tem sporočili, da evtanaziji ostro nasprotujejo.

Menijo, da je tema evtanazije občutljiva tema, ki od celotne družbe zahteva široko in temeljito razpravo. Predlog zakona, za katerega je bila v državni zbor vložena pobuda, pa je bil pripravljen v zelo ozkem krogu posameznikov. Poleg tega, kot so slišali, predlog zakona niti nima podpore oziroma soglasja zdravniških organizacij.

V SDS so zapisali, da so vedno in bodo vedno zagovarjali svetost življenja, čemur sledi tudi slovenska Ustava, ki govori o nedotakljivosti človekovega življenja.

Dodali so, da evtanaziji v nasprotujejo, so pa vedno pripravljeni na pogovor o svetosti in nedotakljivosti človekovega življenja.

Dejstvo, da je bila pobuda v državni zbor vložena v času pred veliko nočjo, ko kristjani slavimo Kristusovo vstajenje in večno živjenje, pa ocenjujejo kot nespoštljivo in arogantno.

M. D.