V 48 urah prijeli 148 migrantov, več prevoznikov in zasegli več osebnih avtomobilov

(vir: FB)

Slovenski policisti so v 48 urah obravnavali 148 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeli so še 6 tako imenovanih sprovajalcev oziroma prevoznikov, zasegli so več osebnih avtomobilov. Največ migrantov so prijeli na območju Policijske uprave Koper – 53.

PU Novo mesto: Prijeli 24 migrantov in štiri pomagače

V ponedeljek so prijeli 13 migrantov in tri slovenske državljane, ki jih sumijo pomoči, včeraj pa so prijeli 11 migrantov in prevoznika.

V ponedeljek so migrante prijeli na območjih Tanče Gore, Zapudja (občina Črnomelj) in v Jesenicah na Dolenjskem (občina Brežice). V Ponikvah (občina Brežice) pa so prijeli še 6 migrantov, v bližini pa še tri državljane Slovenije, za katere obstaja sum, da so tujcem omogočili nezakoniti prehod in jih nameravali prepeljati v notranjost države. Zasegli so jim dva osebna avtomobila (audi in bmw slovenskih registracij).

Včeraj so prijeli 11 migrantov in voznika. Osebni avto Opel meriva nemških registrskih oznak so nekaj pred 16. uro ustavili v Kronovem. Nemški državljan je v njem prevažal 7 državljanov Bangladeša. Vozniku so odvzeli prostost.

Migrante so prijeli še na območju krajev Cirnik (Brežice) in Oštrc nad Kostanjevico nad Krko.

Prijeti so se izrekli za državljane Bangladeša, Pakistana, Maroka, Tunizije, Alžirije, Afganistana in Egipta.

PU Ljubljana: Prijeli 36 migrantov

V ponedeljek so prijeli 20 migrantov, včeraj še 16. V ponedeljek so jih prijeli na območju Rajnehava (v Kočevskem Rogu, občina Kočevje) in Ljubljane. Včeraj so jih prijeli na območju Ljubljane. Prijeti so se izrekli za državljane Maroka in Alžirije.

PU Koper: Prijeli 53 migrantov

V ponedeljek so prijeli 16 migrantov, včeraj pa 37. Na območju Ilirske Bistrice so jih prijeli 25, Kopra 17 migrantov, Pirana 6 in Kozine 5.

Prijeti so se izrekli za državljane Afganistana, Pakistana, Iraka, Irana, Bangladeša, Kosova in Turčije.

PU Celje: Prijeli 8 migrantov

Včeraj popoldne so na območju Kunšperka (Šmarje pri Jelšah) prijeli 8 državljanov Afganistana. Dva sta zaprosila za azil, ostali pa bodo predani hrvaškim varnostnim organom.

PU Maribor: Prijeli 27 migrantov, od tega so jih 8 so jih vrnili iz Avstrije, in dva prevoznika

Danes, zgodaj zjutraj so policisti na območju PP Šentilj prijeli 7 tujcev, domnevno državljanov Pakistana. Še 8 jih je uspelo prestopiti tudi državno mejo z Avstrijo, vendar so jih avstrijski varnostni organi prijeli in so jih vrnili. Vseh 15 je med postopkom zaprosilo za mednarodno zaščito, zato smo jih prepeljali v Azilni dom.

Sinoči, okrog 23. ure, so na območju Podlehnika obravnavali hrvaškega voznika,  ki je v vozilu prevažal 5 državljanov Turčije. Vozniku  je  bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje.

Na območju Ormoža pa so policisti včeraj zjutraj ustavili vozilo ukrajinskega voznika s poljskimi registrskimi oznakami, v katerem sta bila ob ukrajinskem  sopotniku, še 2 državljana Vietnama. Voznika so pridržali, Vietnamce pa vrnili hrvaškim varnostnim organom.

V ponedeljek so na območju PP Podlehnika prijeli 5 migrantov (Afganistanca in 4 državljane Nepala).

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih v zadnjih dveh dneh oziroma 48 urah (od ponedeljka, od 6. ure, do srede, do 6. ure, ne poročajo.

C. R.