Ugrabitev in rop v okolici Šentjerneja raziskana

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so bili policisti 22. junija v dopoldanskih urah obveščeni,da naj bi v okolici Šentjerneja neznanci ugrabili in oropali oškodovanca.

O dogodku in opisu osumljencev oziroma  vozila so takoj seznanili vse patrulje na širšem območju in policisti so na avtocesti kmalu izsledili in ustavili avtomobil znamke BMW koprskih registrskih oznak.

Zaradi suma storitve kaznivih dejanj ugrabitve, ropa in izsiljevanja so odvzeli prostost 41-letnemu in 36-letnemu osumljencu z območja Ljubljane.

Med preiskavo so kriminalisti ugotovili, da sta osumljenca na parkirnem prostoru v okolici Šentjerneja z uporabo grožnje in s fizično silo oškodovanca spravila v osebni avtomobil, med vožnjo sta ga pretepala, mu grozila, ga oropala in mu odtujila denar in mobilni telefon.

Od oškodovanca sta zahtevala, da jima v naslednjih dneh izroči še večjo vsoto denarja, v nasprotnem primeru pa ga bosta pretepla in poškodovala.

Kasneje sta poškodovano žrtev izpustila in se odpeljala s kraja kaznivega dejanja.

Med preiskavo so kriminalisti še ugotovili, da sta osumljenca s pretvezo zvabila oškodovanca na kraj dogodka, motiv za kazniva dejanja pa je bil dolžniško upniško  razmerje.

Kriminalisti so osumljenca s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zoper oba odredil pripor.

C. R.