Šokantno: Novi plakati, nove grožnje – tokrat sredi Novega mesta

Novo mesto (vir: družbena omrežja)

Na semaforju ob Šmihelskem mostu v Novem mestu, v neposredni bližini Kulturnega centra Janeza Trdine in dela občinske uprave na Seidlovi, so se preko noči pojavili plakati z napisom “Krek, morilec slovenskega naroda!”

Gre za grožnjo in napad na zdravnika, dr. Milana Kreka, tudi direktorja Nacionalnega urada za javno zdravje (NIJZ). Podobne grožnje so se v zadnjih dneh pojavile tudi v Ljubljani, le da so tam “gorečneži” prilepili fotografije več zdravnikov in vladnih svetovalcev za covid-19, tudi dr. Aleša Rozmana, direktorja Univerzitetne klinike Golnik, in dr. Bojane Beović.

Fotografije iz Novega mesta so že zaokrožile po družbenih omrežjih in naletele na številna zgražanja.

Dopolnitev. S Policijske uprave Novo mesto so nam sporočili, da so novomeški policisti na območju Novega mesta že včeraj zaznali pojav plakatov oziroma letakov na javnih mestih in takoj pričeli s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin. O tem so obvestili tudi predstavnike občine, ki bodo poskrbeli za odstranitev.

Dodatno in že po objavi prispevka pa smo prejeli še fotografijo vsaj 9 plakatov, ki so bili nameščeni po Novem mestu in so jih prebivalci tudi sami odstranjevali.

M. D.