sreda, 19 junija, 2024
Doma Dolenjska Šentjernej: Okužba med zaposlenimi v vrtcu

Šentjernej: Okužba med zaposlenimi v vrtcu

Vrtec v Šentjerneju. (foto: Vrtec Čebelica, Šentjernej)

Ravnateljica vrtca Ana Srpčič je na vrtčevski spletni strani objavila, da se je v vrtcu pojavil primer okužbe z novim koronavirusom oz. Covid-19 med zaposlenimi, in sicer v enoti Čebelica2, prvo nadstropje.

Od jutri, ponedeljka, dalje je oddelek št. 8 v karanteni – vsi otroci, ki so bili iz tega oddelka v sredo in četrtek (30. 9. in 1. 10.) v vrtcu, bodo v karanteni, karantena velja tudi za vse otroke, ki so bili v vrtcu še prisotni po 15. uri in so vstopili v zbirno sobo.

Seznam otrok in kontaktne podatke staršev otrok, ki so bili v stiku z okuženo osebo več kot 15 minut, so že posredovali na Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ).

Jutri tako starši teh otrok ne smejo pripeljati otroka v vrtec.

“Vaša vzgojiteljica vas bo o tem, da je bil vaš otrok v stiku z okuženo osebo obvestila po e-pošti,” je še zapisala Ana Srpčič

Starši boste prejeli odločbe o karanteni in nadaljnja navodila s strani NIJZ v najkrajšem možnem času, saj je trenutno v občini Šentjernej kar obširno žarišče okužb.

Kako je v osnovni šoli v Šentjerneju, javno še ni znano, po nekaterih podatkih pa naj bi že v petek pri pouku manjkalo več otrok (lahko tudi samo iz previdnosti).

Vir.

M. D.