SD tudi tokrat nasprotuje večjemu varovanju državne meje – popravek

Tudi tako se je Tanja Fajon zavzemala za t. i. uvoz migrantov.

Dne 20. oktobra 2020 smo na portalu Moja Dolenjska objavili članek z naslovom: SD tudi tokrat nasprotuje večjemu varovanju državne meje (https://moja-dolenjska.si/sd-tudi-tokrat-nasprotuje-vecjemu-varovanju-drzavne-meje/) V nadaljevanju skladno s 4. točko 38. člena Zakona o medijih objavljamo naslednji popravek:

“Med drugim je v prispevku zapisano: »Jauševec je že ob preteklih napovedih o podelitvi večjim pooblastilom vojakom ob meji sporočal: “Opozicija ne sme podpreti aktivacije 37.a člena.” In potem so v SD, LMŠ, Levici in praviloma tudi SAB tako tudi glasovali. Med njimi tudi poslanec Predrag Baković iz Kočevja.«

Zapis, iz katerega gre razbrati, da naj bi poslanec Predrag Baković glasoval proti aktivaciji 37. a člena zakona o obrambi, ne drži. Predrag Baković namreč ni član Odbora za obrambo, na katerem se je o predlogu aktivacije 37. a člena zakona o obrambi glasovalo. Ker predlog na odboru ni dobil zadostne podpore, se o tem ni glasovalo na seji Državnega zbora, poslanec Predrag Baković tako o predlogu za aktivacijo 37. a člena zakona o obrambi nikoli ni glasoval.

Janja Bregar, Poslanska skupina Socialnih demokratov, Odnosi z javnostmi”