SD tudi tokrat nasprotuje večjemu varovanju državne meje

Tudi tako se je Tanja Fajon zavzemala za t. i. uvoz migrantov.

Vodstvo stranke SD je pohitelo in sinoči ponovno zavrnilo predlog za začasno podelitev večjih pooblastil slovenskim vojakom pri varovanju državne južne meje.

To je sinoči prek Twitterja sporočil Uroš Jauševec, vidni član stranke in nekdanji glavni tajnik ter kadrovik v SD. Zanimivo je, da sicer gostobesedna Fajonova o tem ni čivknila niti besede.

Jauševec je že ob preteklih napovedih o podelitvi večjim pooblastilom vojakom ob meji sporočal: “Opozicija ne sme podpreti aktivacije 37.a člena.” In potem so v SD, LMŠ, Levici in praviloma tudi SAB tako tudi glasovali. Med njimi tudi poslanec Predrag Baković iz Kočevja.

Ko je predsednik vlade Janez Janša nazadnje napovedal, da bodo spet predlagali uveljavitev 37.a člena (za to namreč potrebujejo dvotretjinsko večino glasov v državnem zboru), ki vojakom ob meji začasno podeljuje večja pooblastila, ga je Jauševec ozmerjal s “fašistom, ki še vedno sanja o aktivaciji 37. a člena Zakona o obrambi. Upam, da bo opozicija vzdržala tudi tokrat in aktivacije ne bo podprla!”, je takrat zapisal.

To, da je stranka SD, ki jo vodi Tanja Fajon, pohitela z odločitvijo in objavo, da tudi tokrat ne bodo podprli večjih pooblastil Slovenski vojski, sicer ni nobeno presenečenje. Za odprte meje in migracije se je večina vodilnih iz te stranke vedno zavzemala. SD po novem vodi Tanja Fajon, ki se kot evropska poslanka za migrante zavzema tudi v Bruslju, obojestransko se podpirata tudi z Georgeom Sorosem. Fajonova je (bila) tudi na plačilni listi ene od Sorosevih fundacij. V Sloveniji pa se je udeleževala tudi protestov v prid migrantom.

To je tudi tista Tanja Fajon, ki vzdržuje dobre stike z Miloradom Dodikom, vodilnim v Republiki Srpski. Poročali pa smo že, da je Dodik po navedbah bosanskih virov zagrozil, da bo po končani epidemiji iz Republike Srpske na pot proti Sloveniji poslal številne migrante, ki jim zdaj tam nudijo gostoljubje. To sicer lahko naredi v vsakem trenutku, očitno je, da jih tam zadržujejo in usmerjajo. Podatki o tem, kdo vse je med njimi in koliko migrantov zadržujejo v tej največji bosanski entiteti (zavzema 49 % bosanskega ozemlja), širši javnosti niso znani.

Znano pa je, da je trenutno na območju Srbije in BiH okoli 80.000 migrantov, ki čakajo, da bodo pot nadaljevali. Dnevno tudi prihajajo novi. To ni samo ocena Slovenije, pač pa tudi Avstrije.

Tanja Fajon in predsednik vlade Republike srbske Milorad Dodik. (Foto: www.tanja-fajon.eu)
Tanja Fajon in George Soros, ameriški milijarder z madžarskimi koreninami ter velik pobudnik in spodbujevalec nezakonitih migracij v Evropo.

M. D.