petek, 14 junija, 2024
Doma Slovenija Policija zaradi suma tihotapljenja migrantov priprla novinarja

Policija zaradi suma tihotapljenja migrantov priprla novinarja

Fotografija je simbolična. (vir: policija.si)

V nedeljo popoldne so policisti na Čatežu ob Savi ustavili dve osebni vozili ljubljanskih registrskih oznak, ki sta jih vozila slovenska državljana. V vsakem od njiju so bili po štirje Pakistanci. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja pomoči pri nezakonitem prehajanju državne meje so se v delo vključili kriminalisti in oba državljana Slovenije pridržali.

Takšno je bilo policijsko poročilo o dogodkih v nedeljo. Včeraj pa so na spletni strani Pop TV objavili sporočilo, da je policija prijela novinarja njihovega športnega programa. Zapisali so še, da tovrstna dejanja obsojajo, z novinarjem pa so takoj prenehali sodelovati.

Imena novinarja na Pop TV niso razkrili. So pa danes v Slovenskih novicah zapisali, da so policisti pridržali Žigo Lesjaka s Pop TV in Kanala A. Gre za 29-letnega novinarja, doma iz Velenja.

Žiga Lesjak (na desni). Vir: Twitter

Bojan Požar, znani slovenski novinar in lastnik portala Pozareport.si pa je na Twitterju objavil tudi fotografijo in zapisal:

“To je Žiga Lesjak, (zdaj že bivši) športni novinar Pop TV (na sliki desno), ki naj bi tihotapil migrante. Neuradno: imel naj bi finančne težave in bil zadolžen.”

 

C. R.