Novomeški novi štipendisti: Novi ambasadorji znanja

(vir: MO Novo mesto)

Na seji občinskega sveta, ki je potekala minuli četrtek, so na Mestni občini Novo mesto slovesno predstavili že četrto generacijo občinskih štipendistov. Med 22 prijavami za šolsko leto 2019/2020 so izbrali gimnazijko in zelo uspešno atletinjo Veroniko Sadek, študenta astrofizike Jona Judeža, šahista in študenta biokemije Vida Dobrovoljca in študentko fizike in matematike Ano Šubic, ki je z dvema izdanima knjigama uspešna tudi na literarnem področju.

Veronika Sadek si pri nadaljevanju športne poti želi visokih uvrstitev na velikih atletskih tekmovanjih, ob tem pa bi rada uspešno zaključila gimnazijo. Jon Judež bi rad s svojim delom Novomeščanom približal zanimivosti astronomskih opazovanj, v prihodnosti pa predlaga izgradnjo observatorija v bližini Novega mesta. Med željami Vida Dobrovoljca je uspešno dokončanje fakultete, izziv na šahovskem področju pa bo osvojitev naslova velemojstra in skok v trenerske vode. Ana Šubic bo, tako kot doslej, ostala zvesta pisanju knjig, izziv za prihodnost je tudi uspešen zaključek študija in prispevanje k dobrobiti družbe in Novega mesta.

Mestna občina Novo mesto je leta 2016 začela ponovno podeljevati štipendije za izjemne uspehe. Štipendija se podeljuje za obdobje trajanja šolanja in znaša 300 evrov mesečno za šolanje v tujini in 200 evrov za šolanje v Sloveniji ter je prednostno namenjena posameznikom z izjemnimi dosežki na različnih področjih, kot so kultura, umetnost, šport in znanost.

M. P.